Vasvillával szurkált és lapáttal ütött egy kutyát két fiatal

-

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás vétsége miatt vádat emelt egy 17 éves szegedi fiatalember és 19 éves társa ellen, akik 2015 áprilisában Homokmégyen vasvillával nyakon szúrtak és lapáttal többször fejbe ütöttek egy kutyát. Az állatot a durva bántalmazás miatt el kellett altatni.


A 17 éves fiatalember és 19 éves barátja közösen italozott, majd az idősebbik kitalálta, hogy elpusztítja az élettársa 5 év körüli tacskókeverék kutyáját.

A 19 éves férfi magához vett egy vasvillát, amellyel egyszer nyaktájékon szúrta az állatot. A kutya a szúrás miatt mozgásképtelen lett, de nem pusztult el. Ekkor a vádlottak elhatározták, hogy eltemetik az állatot, sírgödröt is ástak neki. Mivel az állat még élt, a 17 éves vádlott egyszer egy lapáttal fejbe ütötte a kutyát. Az állat ezt is túlélte, ezért az idősebb állatkínzó a lapáttal még kétszer fejbe ütötte az ebet. Az ütések miatt az állat a fején és a testén súlyos, vérzéses sérüléseket szenvedett.

Az indokolatlan és durva bántalmazás ellenére a kutya még ekkor sem pusztult el. Ezután azonban megérkezett látogatóba a 19 éves férfi egyik ismerőse, így abbahagyták a kutya bántalmazását. Az állat a sérüléseket nem élte volna túl, ezért a szükségtelen szenvedés elkerülése végett az ügyeletes állatorvos elaltatta.

A vádlottak szabadlábon várják a tárgyalást.

Az ügyészség a büntetett előéletű fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés, míg büntetlen felnőtt bűntársával szemben felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta. A vasvillát és a lapátot pedig el kell kobozni az ügyészség szerint.