Vasárnap két embert is lebeszéltek a halálról a rendőrök

-

Tatabányán és Komáromban is volt ereje a járőrök szavának.


Vasárnap egy tatabányai társasház negyedik emeletéről akart kiugrani egy férfi. A kiérkező járőrök azonnal felszaladtak a férfi lakásába és beszélni kezdtek hozzá. 15 perc múlva végül sikerült meggyőzniük a 33 éves férfit, hogy mondjon le szándékáról. Miután a rendőrök biztonságba helyezték a férfit, mentőt hívtak hozzá, ami kórházba vitte őt.

Ugyanezen a napon Komáromban is segítettek a rendőrök egy férfin, aki szintén önkezével akart véget vetni életének. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 72 éves férfi hozzátartozói értesítették rokonuk szándékáról. A főkapitányság ügyeletese telefonon felvette a kapcsolatot a férfival és szóval tartotta őt a komáromi járőrök kiérkezéséig.

A helyi rendőrök a komáromi Duna parton találtak rá a férfira. A vizes ruhában a víz partján álló férfit beültették a szolgálati gépkocsiba, betakarták és az orvosi ügyeletre vitték – police.hu.


Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!