Vasánapig lehet epret és mangalicát kóstolni a Gourmet Fesztiválon

Forrás: Vs.hu/Kozma Zsuzsi

-

A régió ismert séfjei is Budapestre látogatnak.


Megnyitott a Gourmet Fesztivál: az idén a mangalicára és az eperre van az esemény fókuszában. A választékban több mint 200 különböző étel és még több ital szerepel, a színpadra a környező országokból is érkeznek sztárséfek. A vasárnapig tartó rendezvény ezúttal is felvonultatja a vidéki és fővárosi csúcskonyhák többségét, köztük mind a négy Michelin-csillagos éttermet – mondta Nemes Richárd szervező.

Újdonság, hogy a Gourmet nyitott a régió felé, annak kiemelkedő sztárséfjeit elhozva a fesztiválra, ahol színpadi bemutatókon és exkluzív vacsorákon adnak számot tudásukról.

A legismertebbek között van a szlovén Ana Ros, akit nemrég a világ legjobb női séfjének választottak, Wojciech Modest Amaro, aki az első Michelin-csillagot szerezte Lengyelországnak, de a színpadon Burgenland legnépszerűbb éttermével, a két Michelin-csillagos Taubenknobellel is lehet találkozni.

A legszerencsésebb 40-50 látogató a sztárséfek fogásait is megízlelheti, de a többi vendégnek sem lehet oka panaszra az ország legnagyobb sétáló kóstolójának számító fesztiválon. A kiállítók standjain a kovászolt spárgától a tokhaltatáron át a malacfülsalátáig, a kanizsai dödöllétől a kacsamell-terijakiig terjed a kínálat. A fesztivál nem csak a fine diningról szól, kóstolható lesz igazi olasz pizza, kézműves hamburger, sőt sztrapacska és slambuc is.

A két kiemelt alapanyag ezúttal az eper és a mangalica, ezekből rendkívül változatos fogások készülnek, lesz például mangalicakolbász-keksz, epres madártej, mangalicabao és epres-mangalicás mille-feuille is.