Vas Márton nem elég gyors, ezért nem tartja meg Chernomaz klubja

Fotó: MTI / PAP / Stanislaw Rozpedzik

-

A Löwen Frankfurt nem ajánlott új szerződést a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitányának, akinek vezetésével a csapat feljutott az A csoportba Krakkóban.


A Löwen Frankfurt szakvezetése értékelte a szezon tapasztalatait, és úgy határozott, hogy igyekszik dinamikusabb, gyorsabb csapatot építeni a következő idényre. Így született meg az a döntés, hogy több más játékos mellett Vas Mártonnak sem ajánl újabb szerződést a klub

– indokolta Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya és a Löwen Frankfurt vezetőedzője, hogy klubja miért nem tartott igényt a hokiválogatott csapatkapitányára. „Személy szerint nagyon köszönöm Vas Mártonnak az elmúlt két évet a Löwennél. A csapat egyik erőssége volt, nagyon büszke vagyok rá” – folytatta Chernomaz, aki szerint Vas folytatja karrierjét.


A 35 éves, dunaújvárosi játékosnak – aki jobbszélsőből lett védő – Chernomaz szerint nem szabad elsietni a döntését. „Eddig a válogatottnak szentelte minden figyelmét, nem a jövőjével foglalkozott. Ennek most érkezett el az ideje. Ha megszületett a döntése, igyekszem mindenben támogatni és segíteni” – mondta Chernomaz a Jégkorongblognak.

Vas a német másodosztály (DEL2) alapszakaszában 51 meccsen 34, a rájátszásban 10 mérkőzésen 11 pontot termelt, a liga egyik legjobb teljesítményét nyújtotta ezzel.