Varga: Alapos fogyókúra vár az adóhivatalra

-


A Nemzeti Adó- és Vámhivatal túl nagy létszámmal dolgozik, ezért átcsoportosítások és leépítés is várható a szervezetnél – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Mint fogalmazott, be kell látni, hogy a 23 ezer fő egy ekkora méretű gazdaságnak és országnak nagy. A 2000-es évek közepén végrehajtott regionális szervezeti rendszer kiépítése idejétmúlttá vált, nincs rá szükség, meg lehet szüntetni, ez mintegy 2300-2400 embert érint a NAV állományában. A bűnügyi igazgatóság megtartására szükség van, mert ez ad hatékonyságot a NAV-nak, arra is tettem javaslatot, hogy a NAV-ot integráljuk sokkal szorosabban a gazdasági tárcához – részletezte a nemzetgazdasági miniszter.


Takarékosabb és áramvonalasabb NAV-ot szeretnék, amely kisebb létszámmal és hatékonyabban képes működni – összegezte Varga Mihály, aki a leépítés mértékéről még nem tudott adatot mondani. Az átalakítás ütemezéséről közölte: egy kormányzati előterjesztést követően a parlament október-novemberben szavazhat a szükséges jogszabály-módosításokról.