Vardy részegen járt edzésre

Fotó: AFP / ADRIAN DENNIS

-

Az angol bajnoki címet nyert Leicester City elnökhelyettese, Aiyawatt Srivaddhanaprabha elárulta, hogy a támadó nagy utat tett meg a Fleetwood Towntól való érkezése óta – írja a Goal.com magyar kiadása.


Vardy 2012-ben érkezett a félprofi Fleetwood Town együttesétől 1 millió fontért, de az első idényében nem igazán tudta elkapni a fonalat. Az idei szezonban már 22 góllal bajnoki címhez segítette csapatát a Premier League-ben, de Srivaddhanaprabha szerint ehhez kellett az is, hogy leicesteri karrierje elején többször is leüljenek vele beszélgetni a profizmus mibenlétéről.


Aiyawatt Srivaddhanaprabha vallott Vardyról


„Én eleinte nem is akartam leigazolni Jamie Vardyt. Megnéztem a játékosmegfigyelők beszámolóit, és végül kezdtem hinni benne. Ugyanakkor nekem kellett a szurkolók kérdésére is választ adnom, hogy miért költünk 1 millió fontot egy félprofi játékosra – mesélte Srivaddhanaprabha a thaiföldi a Day Magazinnak. – Könnyen a világ legostobább tulajdonosává válhattam volna. Volt, aki fel is hívott:Elment az eszed?! Minek költesz ennyit egy amatőrre?!

Srivaddhanaprabha szerint Vardy akkor még nem is állt készen a Premier League-re. „Amikor megvettük, felkeresett, és megköszönte, hogy megváltoztattam az életét. Soha nem volt annyi pénze, mint akkor, nagyon boldog volt. A félprofik közül egyből a Championshipbe került, rá is kapott az italra. Nem tudtuk, mit tegyünk. Én nem is tudtam erről az egészről, amíg valaki nem szólt, hogy ittasan jött edzésre. Ekkor én magam beszéltem vele: »Így akarod befejezni a karriered? Így akarod csinálni? Hagyjuk, hogy lejárjon a szerződésed, és nem hosszabbítjuk meg. Ne számíts jobbra!«


Vardy azóta szárnyra kapott


Vardy akkor azt mondta, nem tudja, mihez kezdjen az életével, soha nem volt ennyi pénze. „Megkérdeztem: mi az álmod? Hogyan képzeled az életed? Csak gondold végig, mennyi mindent tehetnél a klubért. Rengeteg pénzt fektettünk beléd, nem gondolod, hogy ebből valamit viszonoznod kéne?”

Ezt követően leállt az ivással, és egyre keményebben edzett. „Borzalmas állapotban volt fizikailag. Sokat dolgoztak a robbanékonyságán, de nem is sejtettük, hogy ennyire jó lehet. Végül alkalmazkodni tudott, keményen edzett, egy új ember lett” – mesélte Srivaddhanaprabha.