Vannak jelöltek Nico Rosberg helyére

Fotó: AFP / WANG ZHAO

-

Toto Wolff, a Mercedes Forma–1-es csapat főnöke elmondta, Rosberg megtartása a cél, de ha az mégsem sikerül, nem dőlnek a kardjukba, és elkezdik utódjának keresését. A sajtó már bedobott pár nevet a kalapba.


Nico Rosberg szerződése az idény végén lejár, így egyre sürgősebb lenne az újítás, már ha mindkét fél valóban ebben érdekelt. Rosberg jelenleg vezeti a pontversenyt, de az utóbbi két évben többször előkerült az a történet, miszerint az istálló inkább csapattársának, Lewis Hamiltonnak kedvez. Ha még hozzávesszük, hogy a brit zsinórban két bajnoki címet nyert, míg Rosbergnek csupán pár futamgyőzelem és pole-pozíció jutott, érthető a német csalódottsága.

Mindamellett úgy tűnik, Rosberg saját fizetésével sem elégedett. Állítólag a német pilóta szeretne hasonló szerződést, mint amilyennel Lewis Hamilton rendelkezik.


Nincsenek egy kategóriában


„Jelenleg az a célunk, hogy megtartsuk őt – ezt már Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke mondta a Sport Bildnek. – De ha nem tudunk megegyezni, akkor muszáj lesz keresnünk valakit a helyére.” Wolff megjegyezte, hogy „bár Nico elképesztő munkát tesz le az asztalra, erős csapatunk van, a legjobb autóval. Ezzel jó, ha tisztában van.”

A találgatások természetesen már rég megkezdődtek: az idényt épp a Mercedestől a Manornál kölcsönben töltő Pascal Wehrleinre 2017-re opciós joggal bír az istálló, míg Fernando Alonso neve addig lesz benne a kalapban, amíg a spanyol vissza nem vonul.


Alonso a háttérből figyel


„Csak azt tudom mondani, amit már jó ideje hangoztatunk, azaz először a csapaton belül keresünk megoldást, és ha nem sikerül megegyezni, csak akkor beszélünk másokkal is” – hangsúlyozta a csapatfőnök.

Nico Rosberg hat futam után 106 ponttal vezeti a pontversenyt, második helyen csapattársa, a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton követi 82 ponttal.