Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Vándorszakács 22.: Utolsó próbálkozások Amszterdamban

Fotó: VS.hu

Drogok, alkohol, vándorlás nőről nőre és kontinensről kontinensre. Életreceptek csak olvasásra, ételreceptek kipróbálásra a vándorszakácstól. 22. rész: bekamerázott coffee shopok, öngyilkosság extasyval.


Maradtam, és lázas intézkedésbe kezdtem. Mire elkészült a magyar útlevem, egy vasam nem maradt, és azon törtem a fejem, hogyan jutok vissza hozzá. Annyi pénzt tudtam szerezni, hogy stoppal neki tudjak indulni. A budaörsi benzinkútnál ácsorogtam agy táblával.

Vándorszakács22

Sarah arcára kiült a csodálkozás és az öröm, amikor bekopogtam az ablakán. Meglepetésnek szántam, hogy ilyen gyorsan hazaértem hozzá, de az öröme, hogy megint látott, sokkal jobban meglepett engem, mint én őt. Annyira jó volt ismét vele lenni, hogy inni is elfelejtettem. Hetekre elfeledkeztünk mindenről, és az új évben arra eszméltünk, hogy egyikünknek sincs munkahelye, sem pénze. Valami akkora csóróság jött, amilyenben még sosem voltunk, de minden pillanatban együtt.

Meg voltam zakkanva teljesen ezért a nőért. Nem tudtam, hogy a cuccokat szeretem jobban, vagy őt, mert akkor le tudtam volna mondani róluk. Tökéletesen le lettem tiltva mindenről. Csak az volt a baj, hogy a szerek nélkül már dugni sem tudtam, még vele sem. Volt egy jó kombinációm, amivel felülmúltam minden addigi teljesítményemet. Zömében persze lebuktam, de ezt csak utána hánytorgatta fel. Azt találta ki, azért kell leállnom, mert meg szeretné tudni, milyen lehetek szerek nélkül. Gondoltam, akkor a közelébe sem merek majd menni, talán a farkam sem állt volna. Azon is gondolkodtam, hogy be kell iratkoznom majd egy szextanfolyamra, ha többé nem használhatom a szereket.

Ő hamar talált magának munkát egy utazási irodában, ahol az arab nyelvtudására volt szükség, és ezért jól meg is fizették. Azt találta ki, hogy én hagyjam abba a munka után rohangálást, és maradjak csak otthon, heverjem ki az elvonásaimat, és ha már teljesen leszedett a szerekről, akkor kezdjek megint dolgozni, mert szerinte ebben az állapotomban napoknál tovább nem bírnám. Megint kitartott lettem hónapokra, mint Dominikán. Ott hosszas hetek éhezése után, amikor csak azt zabáltam, amit a tengerben találtam, és lopott gyümölcsöt, végül egy német lány összeszedett a parton. Azért jutott ez most az eszembe, mert Natália is egy utazási irodán dolgozott, csak ő a főnöke volt a cégnek Puerto Platán.

Vándorszakács22

Valahogy engem mindig a csajok húztak ki a nagyobbnál nagyobb szarból, mégsem tudtam soha igazán jó lenni hozzájuk. Vagy legalább rendes. Rendszerint átbasztam őket, mindig jött valaki más, akivel inkább elbasztam az időt, mint az aktuális szponzorral. Azt hiszem, ezt az alakot hívják dzsigolónak, bár én soha nem éreztem magam annak. Szerintem úgy gondolták, hogy a társaságomért igenis adniuk kell valamit. Ki mennyire akarta, annyira engedtem neki. Meg is szoktam velük beszélni, hogy nem bírom a kötött kapcsolatot, és ha belementek, akkor hadd szóljon.

Ex

Aztán persze megint összebasztam Sarah-val. Elindultam Ruigoordba, hogy visszavegyem a kocsmát Mr. Guytól. Elakadtam a Quellében pár sörre, úgyhogy kitaláltam, majd másnap megyek csak ki átvenni a kocsmát, ezen az éjjelen a hajómon akartam aludni. Amikor a kanálisnál álltam, és kerestem, először azt hittem, hogy ellopták, de hamar rájöttem, hogy elsüllyedt. Ekkor értettem meg azt a mondást, hogy kétszer vagy boldog, ha hajód van: először, amikor megveszed, másodszor, amikor eladod. Teljesen hidegen hagyott a dolog, nekem már úgyis mindegy volt, visszamentem a Quellébe. Az összes pénzemen extasy bogyókat vettem. Egy sörrel legurítottam az összeset, és kimentem a parkba. Azt gondoltam, ekkora mennyiségtől gyorsan elpatkolok, és ledőltem egy padra, vártam a halált. Szarul kezdődött, mintha 220 volt rázott volna, leestem a padról, és a fűben rángatóztam órákon át, és szakadt rólam a veríték. Mikor újra magamhoz tértem, az ingemet el kellett dobnom, mintha egy lavór vízben áztatták volna. Nem csepegett, hanem ömlött belőlem a veríték, még a bőrdzsekim  is teljesen átnevesedett. Négy-öt kilót fogytam ez alatt a pár óra alatt, de ezt is túléltem.

Vándorszakács22

Vissza akartam menni Magyarországra, amilyen gyorsan lehetett, ha nem is végleg, de legalább hetekre. Sarah is nélkülem ment el végül Marokkóba, és tele volt a tököm Hollandiával, annyira, hogy focimeccset néztem a tévében. Ez már a vég nálam, szeretem a focit, de sosem néztem egyedül, mindig kocsmákban haverokkal, rengeteg sörrel. Az Ajax játszott, rájöttem, csak azért nézem, mert azt akartam, hogy az Ajax szopjon, annyira tele voltam már a hollandokkal. Elégtétel lett volna másnapra, amivel a sok sajtfejűt bosszanthatom a kocsmában. Persze ők ilyenkor mindig azzal védekeznek, hogy az egész világ ellenük, mert ők a legjobbak. Nem is csodáltam, mert mindent utáltak, ami nem sajtból, heringből, tulipánból volt. A legfőképpen azt utálták, ami pénzbe kerül. Voltak azért közöttük bőven jó fejek is, de azok nagy része már nem itt élt, ide csak látogatóba jártak rövid időre.

Vándorszakács22

Az az álszabadság is kiborított, amit a fűvel csinálnak. Az egyik legegyszerűbb módja, hogy megtudjanak mindent mindenkiről. Az összes coffee shop be van kamerázva, valamilyen módon le is hallgatják őket. Ötvenhat millió kamera figyeli a tizenhét millió hollandot. Tiszta Big Brothers. A legkézenfekvőbb módja megtudni érdekes dolgokat a sok beszívott baromtól, akik mindent kipofáznak. Ez az általuk szabadságnak tartott coffee shop-rendszer a  kopók legfontosabb hírforrása. Egynek sem tűnt fel, hogy ezeken a helyeken sosincs razzia, mint a klubokban vagy kocsmákban, de szerintem még az adóhatóság is innen gyűjti az infóit, ha valakit meg akar fingatni. Egy ismerősöm mesélte, hogy egy ilyen helyen büszkélkedett, hogy vett egy Lotust. Mire hazaért, már várták az ajtajában, hogy magyarázza meg, miből volt rá pénze. A csávó imádja a távirányítású kisautókat, napokig szoktunk nála játszani a padlásán megépített pályán, de mindig úgy beszélt ezekről a játékokról, mintha igazi kocsik lennének, amikkel a sandforti pályán sebességcsúcsokat döntögetett. Vagy húsz rendőrt mozgósítottak, hogy kiderüljön, honnan lett rá a lé. A gyönyörűséges Lotus ára nem lehetett több, mint hetven euró.

A sorozat eddigi részei