Van Gaal kis híján együtt melózott Rodgersszel

Fotó: Getty Images / Getty Images

-

A Liverpool néhány éve már a Van Gaal-rendszerben játszana, ha Brendan Rodgers nem vétózta volna meg a holland technikai igazgatói kinevezését.


Az északír Brendan Rodgers 2012-es kinevezését megelőzően a Liverpool megkereste a holland Louis van Gaalt, akit a csapat hierarchiájába illesztettek volna be – írja a brit Guardian. Miután megszerezték Rodgerst a csapat élére, Liverpoolban úgy gondolták, hogy technikai igazgatóként mellé szegődhetne Van Gaal. Ám az északír visszautasította a lehetőséget, és máig egyedül vezeti a 'Poolt. Van Gaal nem bánja.


Anglia legnagyobb klubjának, a Manchester Unitednek vagyok a vezetőedzője. (...) Hízelgő volt a Liverpool megkeresése, mindig az, ha egy topklub felveszi veled a kapcsolatot. (...) De most a Unitedet vezetem, így csak ellenfélként beszélhetek a Liverpoolról

– idézi a lap Van Gaalt, aki szerint a korábbi megkeresés már nem érdekes, a múlt része. A 63 éves szakember nyerni szeretne a hasonló rendszerben játszó Liverpool ellen. Pár napja az is kiderült, hogy a Manchester United lesz az utolsó csapata, innen már csak nyugdíjba megy, nem más klubhoz. Ezzel kapcsolatban Van Gaal azt mondta: még akár öt évig ülhet a United kispadján, azaz nem tervezi, hogy nyugdíjba menni a közeljövőben.


Simon Mignolet, a Liverpool belga válogatott kapusa a Guardiannek adott interjújában azt mondta: azért kezdett futballozni, hogy olyan pillanatokat élhessen át, mint amilyenek a 'Pool–United-meccseken történnek.

Liverpool–Manchester United | 14.30 | DigiSport 1