Van Gaal a Ligakupára hivatkozik a BL-kiesés után

Fotó: MTI/EPA/DPA / Julian Stratenschulte

-

Louis van Gaal nem tudott semmit felhozni a mentségére, a Manchester United 3-2-es wolsburgi veresége után, amivel a csapata kiesett a BL-ből. A ManUnited legendája, Paul Scholes szerint a mostani egy átlagos csapat, amely átlagos teljesítményre képes.


„Nem mentegetőzöm, mivel kiestünk a BL-ből. Ezzel együtt messzebb jutottunk otthon a Ligakupában, mint tavaly, és a bajnokságban sem állunk rosszul. Jobbak vagyunk, mint az előző szezonban, de a BL természetesen csalódás volt” – jelentette ki Van Gaal a Bajnokok Ligája-kudarc után.

Az angol együttesnek a biztos továbbjutáshoz győzelemre volt szüksége Németországban, de vereséggel is továbbléphetett volna, ha PSV kikap otthon a CSZKA Moszkvától. A hollandok azonban 2-1-re nyertek.

A wolfsburgi mérkőzésen a United szerzett vezetést, ám a hazaiak 30 perc alatt fordítottak. A hajráig maradt a 2-1-es német előny, de a 82. percben egy öngólnak köszönhetően felcsillant a remény az MU előtt, a Wolfsburg első találatát szerző Naldo azonban két perccel később győztes találatot ért el, egyben bebiztosította a továbbjutást csapatának.

„Őrült meccs volt – szögezte le Van Gaal. – Főként Bastian Schweinsteiger maradt adós a jó teljesítménnyel, nem emlékeztetett arra a játékosra, akit a Bayern Münchenben edzettem. Nem véletlenül cseréltem le őt.”

A United két korábbi sztárja kemény kritikával illette a jelenlegi együttest.

„Érthető a szurkolók csalódottsága, mivel sok pénzt áldoznak a klubra. Egyre nagyobb a nyomás Van Gaalon, akinek a csapata nem érdemelte meg a továbbjutást” - jelentette ki Rio Ferdinand, míg Paul Scholes úgy fogalmazott: „Ez csak egy átlagos csapat, így csak átlagos teljesítményre képes. Tény, hogy jobban is vásárolhattak volna játékosokat.”

A B csoportot harmadikként záró MU az Európa Ligában folytatja a nemzetközi szezont.