Van der Sar visszatért és büntetőt hárított

Fotó: Getty Images / Dean Mouhtaropoulos

-

A 45 éves legenda egy meccset vállalt első felnőtt klubjában, A negyedosztályú Noordwijk 1-1-et játszott a Jordan Boysszal.


A 45 éves sportember a VV Noordwijk színeiben lépett pályára, amelyben fiatalon, 1985 és 1990 között szerepelt. A negyedik ligás együttes kapusai sérültek, ezért kellett beugrania van der Sarnak, aki legutóbb 2011-ben játszott hivatalos mérkőzésen. Akkor a Manchester United hálóját őrizte az FC Barcelona ellen 3:1-re elveszített Bajnokok Ligája-döntőben.


A holland klub honlapjának beszámolója szerint a hálóőr a 41. percben kivédte az ellenfél, a Jodan Boys büntetőjét, a meccs végül 1-1-es döntetlennel zárult. Az esetről készült videofelvétel percek alatt rendkívül népszerűvé vált az interneten.


A rutin és az évek


A VV Noordwijk technikai igazgatója, Peter Vink korábban úgy nyilatkozott: csak erre az egy alkalomra kértek segítséget a tapasztalt labdarúgótól.

Van der Sar profi karrierje során az Ajax, a Juventus, a Fulham és a Manchester United együttesében szerepelt, a holland és az angol bajnokságot egyformán négyszer, a BL-t kétszer nyerte meg.