Van, aki komcsi trükknek tartja a marsi víz felfedezését

Fotó: Getty Images / ESA

-

Egy konzervatív amerikai rádiós műsorvezető és politikai kommentátor nem hisz a tudósoknak. Szerinte politika van a háttérben, amikor megpróbálják elhitetni az emberekkel, hogy a Marson létezett cseppfolyós halmazállapotú víz.


Rush Limbaugh kijelentette, azok jönnek a marsi hírekkel, akik az általános felmelegedést is elhiszik: a baloldal (vagyis a demokraták) szekértolói. Limbaugh nagyvonalúan átsiklott azon, hogy a jobboldal, azaz a republikánusok jelentős része is elfogadja azt, ami a tudományban már csaknem közmegegyezésnek számít: van felmelegedés, amelyhez az emberi tevékenységnek is köze van.


„Oké, folyékony víz van a Marson. Hip, hip, hurrá. Hé, ismertek engem, alapszinten értek a tudományhoz, odavagyok érte, hajrá, tech, tudjátok, benne vagyok. De a NASA-t a jelenlegi rezsim korrumpálta. Nem tudom, meddig tart ez, de


ez a hír, hogy folyékony víz van a Marson, valahogy megtalálja majd a módját, hogy előrevigye a baloldali napirendet.”

Ezzel a nem mindennapi érveléssel magyarázta az amerikai Rush Limbaugh a saját magáról elnevezett rádióműsorban, a Rush Limbaugh Show-ban, hogy miért nem hiszi el a NASA tudományosan alátámasztott – és a tudós világban nem megkérdőjelezett – bejelentését a marsi folyékony vízről.


Limbaugh meghökkent, hogy kollégái milyen izgatottan fogadták a NASA felfedezésének hírét. Igyekezett gyorsan lehűteni a kedélyeket, „tisztába tenni” a dolgot. Azt magyarázta nekik, hogy nézzék meg a NASA hőmérsékleti adatait a Marsról, mind hamisak, nem volt ott felmelegedés. Hamisítják az északi és a déli sarkon található jégadatokat, csalnak a grafikonokkal, stb. – sorolta Limbaugh. Mindezzel baloldali céljaik elérését segítik elő a Földön is – közölte.


Később, már az őt ért kritikákra reagáló írásában egyértelművé tette, miről is van szó. Azért nem hisz a NASA-nak, amiért az általános felmelegedésben sem itt a Földön, pláne abban nem – sok amerikai republikánus politikussal egyetemben –, hogy azt az emberi tevékenység okozza. Így szerinte aki a marsi vizet prédikálja, az a demokraták (a republikánusok őket emlegetik baloldalként) szekerét tolja, akik a felmelegedést is elfogadott tényként kezelik politikájukban.


Ha még jobban érdekli a Limbaugh show, itt az egészet meghallgathatja


Honnan lehet ismerős Limbaugh?

Azt gondolhatnánk, hogy Magyarországon nem ismerik olyan sokan Rush Limboudt, de az alábbi videó után sokan rájöhetnek, kiről is van szó.


A Family Guy demokrata elkötelezettségű kutyája, Brian egy könyvbemutatón ismeri meg a rádióst. Beszélgetésük után Brian republikánus lesz, majd a teljes epizódban együtt haverkodnak. Brian áthívja magukhoz Limboudt, ahol a vacsora előtt áldást mondanak: „Uram, ki nyilvánvalóan létezel, mi, bárányaid, kiket pontosan hatezer éve teremtettél, egy nappal se korábban, köszönjük e bőséges ételt és hogy a kongresszusban Krisztus által többségben vannak a fehérek. Amen.”