Figyelem! Felnőtteknek szóló tartalom.

Elmúltam 18 éves, Belépek. Még nem vagyok 18 éves.

Van, aki azt akarja, hogy főzzem meg a golyóját

Fotó: VS.hu/Valkai Réka

-

A Szürke ötven árnyalata beemelte a mainstreambe a szadomazót. Elmentünk egy igazi dominához, aki elmesélte, hogy is megy ez a valóságban. Mire gerjednek a szolgáltatásáért fizető férfiak, mitől alakul ki a perverzió, milyen tanáccsal küldi hozzá férjét a családi békére vágyó feleség, és sikerrel járt-e a férfi, akinek leghőbb vágya, hogy terepjáróval hajtsanak át a péniszén?


Egy óra. Ennyit kell Budapestről levezetnie annak a bűnös léleknek, aki el akar merülni a Domina Ház nyújtotta perverz örömökben. A csendes faluba érve csak a beavatottaknak lehet némi elképzelésük arról, mit rejtenek az egyik tökéletesen hétköznapi vidéki ház falai. Bár csak interjúra jöttünk, az ajtóban Hanna úrnő fekete domina ruhába öltözve vár minket.


Domina Hanna fiatalos, harmincas nő, aki a fekete lakk kabátja ellenére is megnyugtató kedvességet sugároz – nem egy ennyire kellemes jelenségre számítottunk a Tortúra Termet is felvonultató Domina Ház úrnőjének személyében, aki teával kínál, amíg mi helyet foglalunk az antik díványon. Az, hogy esetleg eltévesztettük volna a házszámot, fel sem merül – erről egy hatalmas mechanikus Szent András-kereszt gondoskodik (lásd az alábbi képen), ami a szomszéd szobában tornyosul egyéb válogatott kínzóeszközök társaságában.


A forgatható Szent András-kereszt Domina Hanna kedvenc játékszere


„Vannak vágyak, amik képen nagyon jól néznek ki, de valójában nagyon fájdalmasak” - vág bele a közepébe Hanna, miközben szeretetteljesen végigsimítja a méretes szerkezetet. „Ilyen például a fellógatás, ami, ha nem megfelelő eszközökkel csinálják, iszonyatosan nyomhatja az idegeket és a csonthártyát. Ezen a forgatható kereszten viszont a 24 szíj miatt nagyon kényelmes kikötözve lenni.”

Körülpillantva a Domina Házban elképzelhetetlennek tűnik, hogy létezik olyan perverzió – szebb szóval parafília –, ami itt ne találhatna kielégülésre. A Tortúra Terem mellett van még egy úgynevezett BDSM-stúdió, illetve különböző szerepjátékokhoz egy iroda, egy antik terem és egy gazdagon felszerelt orvosi rendelő is. A falakat jelmezek, a polcokat egzotikus eszközök borítják. Domina Hanna szerint csupán egy-két olyan „stúdió” van még az országban, amelyik vetekedhet az övével, de ilyen nagy és igényesen felszerelt nincs még egy – sok úrnő mindössze egy latex ruhát és egy lovaglópálcát használ a szeánszaihoz.BDSM

A BDSM kifejezés a perverz szexuális irányzatok gyűjtőfogalma, tulajdonképpen három mozaikszó kombinációja. A „B&D” rész a kötözés és fegyelmezés (bondage and discipline), a „D&S” a fölé- és alárendeltség (dominancia és szubmisszivitás), a „S&M” pedig a fájdalomokozás és a fájdalom élvezete (szadizmus és mazochizmus) kapcsolatokat jelöli.

Sok hivatásos domina elsősorban a pénz miatt kezdi el, de hogy valaki hosszú távon sikeres legyen, ahhoz belülről jövő perverzitás kell – árulja el Hanna, aki négy éve döntött úgy, hogy az addig csak a saját hálószobájának tartogatott extrém szokásait felturbózva profi dominának áll. Szerinte ma Magyarországon nagyjából 50 domina van, aki aktívan fogad vendégeket, de csak egy nagyon kis részük veszi ezt igazán komolyan. Ők azok, akik valóban értik és élvezik, amit csinálnak.


Én született perverz vagyok. A perverz vágyaim bőven az első szexuális élményeim előttre nyúlnak vissza – már kis koromban is megkötözgettem a Barbie babámat és megkínzott nőket rajzolgattam. Nálam ez valami egészen mélyről eredő dolog.

Hevesi Kriszta szexuálpszichológus szerint a perverziók minden esetben a gyerekkor és serdülőkor sérüléseire vezethetők vissza. Az agresszió gyakran bosszú az elszenvedett traumáért, míg a mazochista fájdalom megélése a bűntudat oldását szolgálja. „A világon minden a szexről szól, a szexet kivéve, mert az minden másról” – idézi Oscar Wilde-ot a szakember.„Egy bántalmazó, megalázó, a gyerek személyiségét megnyomorító, emellett a szexualitást elutasító nevelés sajnos szinte borítékolhatóan tévútra viszi az egészséges szexualitást” – mondja Hevesi, aki szerint a gyerek személyisége, sérülékenysége, és más, őt érő hatásokon is múlik a későbbi perverzió iránya és mértéke. Domina Hanna szerint gyakran azok vágynak a kiszolgáltatottságra és megkötözésre, akik szigorú és vallásos nevelésben nőttek fel. Azáltal, hogy magatehetetlenek, lényegében elhárítják magukról a felelősséget, és végre megélhetik a szexualitásukat.

Hannának a kifejezetten fájdalmat kereső vendégei motivációjára is van magyarázata:


Ha egy gyerek valami rosszat tesz, akkor anya mérges lesz, feszültség alakul ki kettőjük között. Ez egészen addig tart, amíg anya el nem fenekeli vagy meg nem bünteti a gyereket. Utána anya megint kedves, és ez a gyereknek óriási örömöt jelent. Emiatt válik szexuális gyönyörforrássá egyesekben az, ha már felnőttként megverik, megbüntetik őket.

A közhiedelemmel ellentétben nem mindenki szadista, aki domináns, és nem mindenki mazochista, aki szubmisszív, vagyis az alárendelt fél. Domina Hannához is sokan járnak, akik szeretnék, ha meg lennének kötözve, esetleg női ruhába öltöztetve, de nem vágynak a fájdalomra – ezeket a domináns félnek maximálisan tiszteletben kell tartania. „Vannak domináns mazók is, akik imádják a fájdalmat, de szinte ledirigálják a játékot, hogy ezt csináld, úgy kötözz meg!” – mondja Hanna, aki szerint egy valóban nagyon szadista emberből nem is lenne jó domináns fél. Már csak azért sem, mert nagyon hamar börtönbe kerülne.


Domina

Ebben a rendelőben sokaknak felszökik a vérnyomása


„Egy jó dominának nagyon empatikusnak kell lennie, végig figyelnie kell a partnere jelzéseire. Semmi olyat nem csinálunk, amit a másik nem akar vagy nem élvez. Ilyen értelemben a szubmisszív fél dominálja a dominát, hiszen az ő határai szabják meg a játék kereteit” – magyarázza az úrnő.

Ez természetesen korántsem jelenti azt, hogy mindent megtesznek, amit a partner csak akar – nagyon szigorúan meghúzzák, hol van az a határ, ami már nem fér bele. Domina Hannánál sincs ez másképp. „Hetente egyszer-kétszer van olyan megkeresés, amire nemet kell mondanom, mert egyszerűen veszélyes. Van, aki azt akarja, hogy billogozzam meg, vagy főzzem meg a golyóját. És van egy férfi, aki évek óta keres valakit, aki hajlandó lenne kasztrálni őt..”


Domina

Az anatómiai ismeretek fontosak egy dominának


A morális kérdéseken túl jogilag is ingoványos talaj a sérülésveszélyes kívánságok teljesítése, hiszen akár még egy írott szerződés esetében is gondja származhat a dominának egy félresikerült szeánszból. Arról nem is beszélve, hogy egy komolyabb pert vagy balesetet a média is hamar felkapna, ami biztosan tönkretenné a domina diszkrécióra épülő vállalkozását.

Márpedig sok domina repertoárjában szerepelnek kimondottan veszélyes kalandok. Az orvosi játékokat Németországban például csak egészségügyi végzettséggel lehet végezni, hiszen olyan beavatkozásokat is tartalmazhatnak, mint a hólyagfeltöltés és a katéterezés. Magyarországon nincs erre vonatkozóan semmilyen szabályozás. A domina tevékenység nem feltétlenül jár aktussal, és otthon a négy fal között legális – a hirdetésre viszont vannak korlátozások.


Domina


Jobb híján tehát a dominák is elsősorban a szexpartnerkeresőkön hirdetnek, ahol rögtön feltűnik, hogy a túlnyomó többségük a 30 pluszos korosztályból kerül ki, de előfordulnak jóval idősebbek is. 20 éves profik lényegében nincsenek.


Ez nem a 20 évesek sportja. Nem tudom, hogy miért, de a perverz szexualitás csak később alakul ki, férfiakban és nőkben egyaránt. Nem véletlen, hogy a profi dominák között is sok a 35 éven felüli.

Nem mintha ne lenne igény a fiatalabb dominákra. Hanna szerint a szubmisszív férfiak – csak úgy, mint általában a férfiak – fiatal, vékony és csinos dominákra vágynak. Vannak, akiket kimondottan az indít be, hogy az ő 100 kilós testüket, egy törékeny tini dominálja. A perverzitások terén azonban általános nőhiány van. Hanna úrnő szerint azért, mert a perverzió egy alapvetően férfias tulajdonság – ő maga is sok tekintetben férfiasnak tartja magát – a kereslet-kínálat kiegyenlítetlen az efféle örömök világában.


Domina

Péniszketrec és heresatu


Ugyanakkor, hogy sok nőben is ott bujkál a perverziók iránti kíváncsiság, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Szürke ötven árnyalata című könyv, és a belőle készült film mindent elsöprő sikere. A könyvet és a filmet is heves kritikák kísérték, és nem csak művészi szempontból – sokak szerint a BDSM ponyvabibliájának tartott Szürke ötven árnyalata egy felhígított és hiteltelen képet fest a perverz kapcsolatokról. Domina Hanna szerint nem ennyire egyszerű a kérdés, ugyanis míg nyilvánvalóan fogyasztóbarátra van finomítva a történet, Christian Gray és Anastasia kapcsolata sok szempontból valósághűen mutatja be egy igen perverz domináns fél és egy kevésbé perverz szubmisszív fél kapcsolatának dinamikáját.


Egy perverz szerelmi kapcsolatban a domináns fél valóban szereti az alárendelt felet: a férfi elhalmozza figyelmességgel a nőt, megváltozik a nő kedvéért, enged a megrögzött szokásaiból, gondoskodik róla, figyel rá, bemutatja a családjának. Nem lelketlen agresszor, hanem valós érzelmei vannak iránta. Ilyen egy valódi dom-szub érzelmi kapcsolat.

El se merjük képzelni, milyen szerep jut ezeknek az eszközöknek


Ugyanakkor az is igaz, hogy, aki nem vagy nem nagyon perverz, nagyon nehezen tudja elfogadni a perverziókat – lehet, hogy megpróbálja, de nem biztos, hogy menni fog. „Ahogy a filmben a nő is, a nem perverz emberek nagyon sokszor megütköznek és kérdezik: miért akarsz bántani, miért jelent örömet neked, ha fájdalmat okozol, ha közben azt mondod, hogy szeretsz?” – mondja Domina Hanna, akinek a legtöbb vendége pontosan amiatt keresi az ő társaságát, mert otthon nem értik meg a vágyait.


„Egy férfi megkérheti a feleségét, hogy mondjuk fenekelje el őt – amit a nő talán még meg is tesz –, de ha férj nem azt látja, hogy a feleség is élvezi, hanem undort, félelmet vagy unalmat sugároz, akkor az a férfinek sem élvezetes. Sok férfi ráadásul még elő sem meri hozni ezeket a dolgokat” – véli Hanna arról, hogy szerinte miért kötnek ki nála házas férfiak. „Másrészt, ha valaki nem perverz, akkor nem várható el tőle, hogy ezt élvezze.”


Domina

Egy másik andráskereszt és egy lekötözésre szintén alkalmas gumifotel


Egy valódi perverz azonban úgy éli meg az extrém vágyait, mint más az éhséget: nincs nyugta, amíg ki nem elégül. Emiatt, ha hosszú távon nem is, de rövid távon békét hozhat egy dominánál tett látogatás egy perverz férfi életébe, sőt akár még a feleségébe is.


Van egy 60 év körüli úr, akinek a felesége pontosan tudja, hogy a férje idejön, amíg ő a Tescóban bevásárol. Feladja rá a legújabb alsónadrágot, mondja neki, hogy alaposan fürödjön meg. Én csodálom és megértem az ilyen feleséget: tudja, ha a férje ki tudja élni a vágyait, utána otthon ő is több szeretet kap. Ráadásul jobb, mintha szeretőt tartana.

Domina Hanna szerint a kívülállók a BDSM-nek sokszor éppen a lényegét értik félre: „a legtöbben úgy gondolják, hogy ezek a játékok csak a domináns fél örömét szolgálják, holott ez egy kölcsönös dolog. A szadistáknak megvan a mazochista párjuk, a dominánsoknak az alárendelt társuk – nagy bajban lennénk, ha mindenki ugyanazt a felét szeretné.”


Egy taposópad használatának szemléletes bemutatása


Domina Hanna statisztikái

Domina Hanna sok évnyi tapasztalat után a következő statisztikát állította fel: a hozzá járó férfiak nagyjából fele az életben is alárendelt, úgymond papucsférj, a másik fele viszont éppen hogy domináns a hétköznapokban, ők a személyiségük egy másik aspektusát szeretnék megélni az úrnőnél.

A férfi vendégeinek nagy része szeret női ruhákba öltözni, ezért Hanna egy egész kollekciót tart fent 44-es lakkcsizmákból. 10-ből 9-en pedig kedvelik, ha análisan foglalkoznak velük, ezért a felcsatolható – sokszor félelmetes méretű – műpéniszek erősen amortizálódnak.