Valtteri Bottas a Ferrarié

Fotó: AFP / JOE KLAMAR / AFP / JOE KLAMAR

-

Legalábbis a Corriere dello Sport szerint. Kimi Räikkönen ferraris jövője eddig is ingatagnak tűnt, az olasz lap szerint július végén be is jelentik, hogy a helyére a Williams finn pilótája érkezik.


Jó ideje termelte a Forma1-es sajtó a cikkeket, amelyek Kimi Räikkönen leváltását helyezték kilátásba a Ferrarinál. Az eddigi leghitelesebb híradás szerint az olaszok már meg is állapodtak az utódjával, a szintén finn Valtteri Bottasszal. A Corriere della Sera úgy tudja, Bottas leszerződését július végén be is jelentik. (A Ferrarinak július 31-éig van opciós joga a szerződéshosszabbításra Räikkönennel.)

Bottasnak ötéves szerződése van a Williamsszel, és ez az negyedik szezonja, vagyis a Ferrarinak ki kell vásárolnia őt, ami anyagilag jól is jöhet Sir Frank Williams csapatának: a lap szerint 12 millió eurót ér meg Maranellónak Bottas.

Bottasnak a Ferrarival kötött szerződése mozgásba lendítheti az átigazolási piacot. A legérdekesebb fejlemény talán az lesz, hogy a Williams kivel pótolja a finnt. A Corriere dello Sport szerint a csapat volt tesztversenyzőjét, Felipe Nasrt hozhatja vissza a Saubertől, de a hatalmas tehetségnek kikiáltott Nico Hülkenberg neve is időről időre felmerül – igaz, a németet eddig inkább a Ferrarival hozták kapcsolatba. A szaksajtóban felvetődött az is, hogy a McLaren esetleg befizetné az egyik fiatal, régóta lehetőségre váró tehetségét a Williamshez, és még az sem kizárt, hogy Jenson Button tér vissza egykori csapatához, amelynél másfél évtizeddel évvel ezelőtt debütált.

Kimi Räikkönen nagyon jól érzi magát az idén a Ferrarinál, amellyel még 2007-ben lett világbajnok, többször beszélt arról, szívesen maradna. Nekünk legutóbb májusban; interjúnkat itt olvashatja.