Válságos a thai király állapota – készültségben a rendőrök

Fotó: MTI/EPA / Rungrodzs Jongrit

-

IX. Rámának dialíziskezelése volt.


Bhumibol Aduljadedzs, vagyis IX. Ráma thai király a bangkoki Sziriradzs kórházban van. A dialízisen, vértisztító eljáráson átesett 88 éves Aduljadedzs állapota válságos.


Közben rendőröket vezényeltek ki Bangkokban a népszerű turistacélpontok, a repülőterek és nagykövetségek környékére – jelentette a Bangkok Post című napilap. Az országos rendőrség helyettes vezetője megerősítette, hogy hírszerzési értesüléseket kaptak arról, hogy robbantásos merényletek előkészületei folynak három helyszínen a fővárosban és a vele határos tartományokban. Az információk szerint gépkocsiba rejtett robbanóanyaggal készül a terrortámadásra egy fegyveres csoport.

Hasonló nyilatkozatot tett a nemzetbiztonsági bizottság elnöke, de egyéb részletről nem beszélt a sajtónak. A hatóságok kedd délelőtt tíz embert vettek őrizetbe Bangkokban azzal a gyanúval, hogy kapcsolatban állnak az ország déli részén folyó szélsőséges iszlamista lázadással.

Augusztusban Thaiföld hat tartományában hajtottak végre pokolgépes támadássorozatot, amelyben öt ember vesztette életét. A merényleteket egy helyi iszlamista csoport vállalta magára, amelynek tagjai 14 helyen robbantottak.