Valószínűleg drogok miatt halt meg öt fiatal egy zenei fesztiválon

Forrás: AFP

-


Meghalt öt 21 és 25 év közti fiatal, akik részt vettek a hétvégén Buenos Airesben megrendezett Time Warp elektronikus zenei fesztiválon. További öt kritikus állapotban levő fesztivállátogatót kórházban kezelnek, őket lélegeztetőgépre kapcsolták.

A halál oka még egyik esetben sem biztos, de drogtúladagolást feltételeznek az esetek hátterében. Ketten a fesztivál területén vesztették életüket, hárman pedig mentőautóban, illetve kórházban. Csak a boncolás után fog pontosan kiderülni, hogy a fiatalok milyen szert vagy szereket vettek be.

Beszámolók szerint a koncerthelyszínen olyan zsúfoltság és levegőtlenség alakult ki, hogy a közönség alig kapott levegőt. Az Independent nevű brit lap egy szemtanúra hivatkozik, aki állítólag látta, hogy egy fiatal férfi 15 percen keresztül görcsök közt rángatózik, és erről értesítette a biztonságiakat is.

A kétnaposra tervezett fesztivál második, szombati napját már nem tartották meg a történtek miatt.

A rendőrség nagy mennyiségű drogot foglalt le, többek közt ecstasy tablettákat, LSD-t és kokaint. Hogy ez pontosan hol történt, arról nem érkezett hír. Továbbá még a fesztivál felé menet letartóztattak két embert egy partybusz utasai közül.

A Time Warp fesztivál eredetileg Németországban indult 1994-ben, az idei volt a harmadik év, hogy Buenos Airesben rendezték meg.