Valószínűleg Cervantes sírjára bukkantak

Forrás: Wikipédia

-

Egy madridi kolostorban vélhetően Miguel de Cervantes és feleségének csontjaira találtak rá. Az írót és feleségét több más személlyel együtt temették el annak idején.


Ha még egy évet várnak a régészek a feltárással, akkor kereken négyszáz évvel Cervantes eltemetése után bukkantak volna rá a világirodalom egyik legfontosabb alakjának csontjaira. Miguel de Cervantest ugyanis 1616-ban helyezték örök nyugalomra.


A most talált csontok így több száz évesen már elég rossz állapotban vannak, ezért az azonosításuk sem lesz könnyű, a kutatók viszont már most is azt állítják, hogy a csontok nagy valószínűséggel a Don Quijote de la Mancha szerzőjéhez tartoznak. Cervantest egy madridi templomban temették el annak idején, a templomot viszont a 17. század végén újjáépítették, így évszázadokra „eltüntették” az író és felesége sírját - írja a BBC.


A harmincfős régészcsapat infrakamerákat, 3D-s szkennereket és földradart használtak a kolostor alatt lévő, elfelejtett kripta felkutatásához. A későbbiekben, ha lesz mód a DNS-analízisre, akkor Cervantes csontjait könnyen külön tudják majd választani a kriptában található többi emberi csonttól.


Így indult tavaly a Cervantes-sír keresése