Valószínűleg Bypass-műtétet végeznek Robert Ficón

Fotó: MTI/EPA / Filip Singer

-

A szlovák miniszterelnök egy hete került kórházba, állítólag szívrohama volt. Péntek reggeltől operálják, de nem közölték, pontosan milyen beavatkozást végeznek. A legvalószínűbb, hogy koszorúérműtétet.


Pénteken reggeltől operálják Robert Fico szlovák kormányfőt a pozsonyi Szív- és Érrendszeri Megbetegedések Nemzeti Központjában – írja a Denník N információi alapján a Paraméter.sk magyar nyelvű hírportál. Amint véget ért a műtét, az intézet tájékoztat annak eredményeiről, illetve Fico állapotáról. A sajtótájékoztatót 11 órára hirdették meg, de a műtét hosszától függ, hogy azt megtartják vagy későbbre halasztják.

Robert Fico múlt héten csütörtökön került kórházba. Hivatalosan azt közölték, kardiológiai kivizsgálásra ment, de a Denník N már akkor úgy értesült, hogy szívroham gyanújával kezelik. Azóta sem közölték, pontosan milyen beavatkozást hajtanak végre a miniszterelnökön, de a lap úgy tudja, a legvalószínűbb a Bypass- vagyis koszorúérműtét. Ennek lényege, hogy az elzáródott ereket kikerülik, és a test más részéből származó erekkel pótolják, hogy biztosítsák a szívizomzat vérellátását.