Valószínűleg baleset, és nem gyilkosság okozta a Getty-örökös halálát

Fotó: MTI/MTVA / NINA PROMMER

-

HÁTTÉR

Holtan találták Hollywood Hills-i otthonában Andrew Gettyt, a világ egyik leghíresebb és leggazdagabb családjának egyik tagját. Az első halottkémi jelentés szerint Getty természetes halált halt, vagy baleset következtében hunyt el.


A 48 éves Andrew Getty, a Getty olajtársaság néhai alapítójának az egyik unokája. A fürdőszobában találta meg a holttestét egy nő, akinek a személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra; ő hívta ki a rendőröket.


A utsandiego.com Ed Winter halottkémet idézi, aki megerősítette, hogy Getty holtteste mellett gyógyszereket találtak, ezért valószínűsítik, hogy baleset okozta a halálát, de további vizsgálatok szükségesek, és az eredményekre akár tíz hetet is várni kell.

Winter szerint a férfi hónapok óta nem érezte jól magát, és állítólag halála másnapjára volt megbeszélt időpontja az orvosánál.

Getty halálhírét a szülei erősítették meg, és megértést kértek a sajtótól.

Andrew Smith rendőrfőnök pedig arról számolt be, hogy az őket értesítő nő együttműködik a hatóságokkal, és nem vették őrizetbe.


Andrew Getty nagyapja, J. Paul Getty alapította a Getty olajtársaságot; egy időben ő volt a leggazdagabb élő amerikai, az apja pedig ma is ebbe a körbe tartozik. A Forbes magazin szerint az Egyesült Államok 54. leggazdagabbjának számító Getty család vagyona 5 milliárd dollár.