Valószínű, hogy Valbuena nem vallott Benzema ellen

Fotó: AFP / JEFF PACHOUD

-

Az ügyvédje szavaiból arra lehet következtetni, hogy Mathieu Valbuena kihúzza a pácból Karim Benzemát a szexvideós ügyben. Valbuena vallomása lehet a különbség börtön és karrier között.


Mathieu Valbuena pénteken délelőtt nem sokkal 10 óra előtt érkezett meg a versailles-i kerületi bíróságra, ahol ezt követően két és fél órán át hallgatta meg őt az ügyben eljáró Nathalie Boutard bírónő. A beszélgetést követően az Olympique Lyon futballistája nem nyilatkozott a sajtónak, ezt az ügyvédjére bízta. A legfontosabb kérdés az volt, hogy vajon mit mondott Valbuena csapattársa, Benzema szerepéről. Ha azt mondta, hogy a Real Madrid csatára pontosan tudta miről van szó, és részese volt a zsarolásnak, akkor Benzema akár öt év börtönt is kaphat. Viszont, ha azt vallotta, hogy csak egy üzenetet adott át neki, miszerint találkoznia kellene Lyonban egy barátjával, akkor azzal tisztázhatja a csapattársát – aki egyébként már beismerte, hogy inkább az előbbiről volt szó.


Mathieu Valbuena elhagyja a bíróságot


„Mathieu nyugodt volt, magabiztos és a bírónő minden kérdésére őszintén válaszolt – idézi a France Football internetes oldala Didier Domat szavait. – A feljelentés, majd az azt követő polgári per megkezdése után sem állt ügyfelemnek szándékában, hogy ártson a francia futballnak és a válogatottnak. Mindössze arról van szó, hogy él a törvény adta jogával. És senki se felejtse el, hogy ebben az ügyben még mindig ő az áldozat.”

Arra a kérdésre, hogy mi lehet Valbuena sorsa a válogatottnál, ahol az utolsó két meccsre (Németország és Anglia ellen) nem került be a keretbe, az ügyvéd a következőt mondta:

„Mathieu-nek feltett szándéka, hogy visszakerüljön a válogatottba. Készen áll rá, hogy bárkivel együtt játsszon a csapatban. Elég okos ahhoz, hogy a saját érdekeit a csapat érdekei mögé sorolja.”

A meghallgatás után Valbuena a Lyon által biztosított különgéppel azonnal Nizzába repült, ahol ma este fél 9-kor szeretne pályára lépni a bajnoki mérkőzésen.