Valóra váltják az utcán leckét író hajléktalan kisfiú álmát

-

Miután képe bejárta az internetet, a 9 éves gyerek ösztöndíjat, és iskolai felszerelést is kap, hogy ne csak a gyorsétteremből kiszűrődő fényben tanulhasson.


A 9 éves Fülöp-szigeteki Daniel Cabrera fényképét eredetileg egy 20 éves, orvosi egyetemen tanuló diáklány osztotta meg még júniusban a Facebookon. A kisfiú a McDonald'sból kiszűrődő fényben, egy kicsi padon írta a leckéjét, a diáklány által mobillal készített kép pedig viharos gyorsasággal járta be az internetet, majd a sajtót.A gyereknek, aki gyakran korgó gyomorral megy iskolába, és egyszer majd rendőr szeretne lenni, most pénzt, ösztöndíjat, iskolai egyenruhát, és íróasztal lámpát adtak össze azok, akik látták a képet. Miután elegendő adomány gyűlt össze ahhoz, hogy a kisfiú majd tovább tanulhasson, az iskolai szociális segítők szerint a következő lépés ennek kezelése, hogy Daniel valóra tudja váltani az álmait.

Az ABS-CBN tévécsatorna megtalálta a Cabrera családot, és kiderült, hogy az apa két évvel ezelőtt meghalt, az anya pedig, négy gyermekével, főnökének kicsi boltjában húzza meg magát, miután az otthonuk öt évvel ezelőtt leégett. Mivel az áramhoz csak korlátozottan férnek hozzá, a harmadikos Daniel minden este a közeli gyorsétterem mellett ül le, hogy tanulni tudjon.

A 42 éves nő 80 pesot, vagyis körülbelül 500 forintot keres naponta, ezért a rendes munkája után még cigarettát és édességet árul az utcán, hogy el tudja tartani a családját.

A Fülöp-szigetek 100 milliós lakosságának mintegy negyede kevesebb, mint 300 forintnak megfelelő összegből él naponta, Daniel ezért is vált a szegény, elektromos áram híján tanulni sem tudó gyerekek szimbólumává.