Válogatott ennyire még nem kapott ki

-

Mikronézia nemzeti csapata tartja mostantól a legnagyobb vereség rekordját.


Rekordot ért el Fidzsi-szigetek labdarúgó-válogatottja, amely 38-0-ra verte meg a Mikronéziai Szövetségi Államok legjobbjait vasárnap a Pápua Új-Guineán zajló dél-csendes-óceáni játékokon. A szervezők szerint ennél nagyobb arányú győzelmet még egyetlen válogatott sem aratott a nemzetközi színtéren.

Fidzsi már a szünetben 21-0-ra vezetett, a csapat legsikeresebb játékosa Antoniu Tuivuna volt a maga tíz góljával.


A dél-csendes-óceáni játékok (Pacific Games) szervezői szerint a Fidzsi-szigetekiek győzelmével 2001 óta élő rekord dőlt meg. Akkor Ausztrália 31-0-ra verte Amerikai Szamoát a 2002-es világbajnokság selejtezőjében. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új rekordot a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elismeri-e, ugyanis a július 3. és 18. között zajló játékok labdarúgótornáján csak 23 év alatti játékosok vehetnek részt.


Mikronézia számára egyébiránt nem indult túl jól a 15. Pacific Games, első mérkőzését 30-0-ra vesztette el Tahitival szemben.


A jákékokon 24, többségében csendes-óceáni szigetállam sportolói vesznek részt, de most először Ausztráliát és Új-Zélandot is meghívták. A két ország atlétái négy olimpiai sportágban – tekvondóban, vitorlázásban, 7-es rögbiben és súlyemelésben – indulnak.


A Pacific Games labdarúgótornája egyben a 2016-os riói olimpia térségbeli selejtezője.