Valóban Infantinóra van most szükség

Fotó: Getty Images / Matthias Hangst

-

Az új FIFA-elnöknek az MLSZ-nél is örülnek, Berzi Sándor alelnök szerint Gianni Infantino az Európán kívüli szavazókat is meggyőzte.


Csányi Sándor elnök, Vági Márton főtitkár és Berzi Sándor alelnök képviselte az MLSZ-t a FIFA zürichi kongresszusán, amelyen Gianni Infantinót, az UEFA eddigi főtitkárát választották meg a szervezet elnökévé.

Infantino átfogó programmal jelentkezett az elnöki posztra, és elsősorban tudásával, felkészültségével, tapasztalatával, részben pedig szimpatikus személyiségével sikerült meggyőznie a tagszövetségek nagy részét arról, hogy a FIFA-nak rá van szüksége ebben a rendkívül nehéz időszakban, amikor a szervezet teljes megújulását kell előkészíteni és levezényelni – magyarázta Berzi, az MLSZ nemzetközi ügyekért is felelős alelnöke a szövetség honlapján.

Infantino a szolidaritásra építve a labdarúgás fejlesztését és hosszabb távú érdekeit figyelembe véve fogja végezni a munkáját” – jelentette ki, majd hozzátette: a magyar szövetség örül a FIFA-elnökválasztás eredményének, a Visegrádi Hatok szövetségének országai ugyanis Infantinót támogatták, vagyis a választás során az MLSZ akarata is érvényesült.

Berzi szerint fontos, hogy az elmúlt években az UEFA főtitkáraként tevékenykedő tisztviselő az Európán kívüli szavazókat is meggyőzte, ez korábban nem volt jellemző az elnökválasztások során – bár Blatter évtizedeken át maradt a szervezet élén pontosan ezzel a taktikával.