Valls: Franciaország "háborúban áll" a terrorizmussal

Fotó: AFP / STEPHANE DE SAKUTIN

-

A francia miniszterelnök tévéinterjújában megígérte, hogy Franciaország csapást fog mérni ellenségére, az Iszlám Állam terrorszervezetre.


A cél az, hogy a végén elpusztítsák az Iszlám Államot

- mondta Valls.


A kormányfő a TF1 tévében elmondta, hogy az országnak számítania kell a további terrortámadásokra, és fel kell készülni ezek visszaverésére. Megígérte, hogy csapást fognak mérni a dzsihádistákra, és ezek a csapások arányban lesznek a mostani merényletekkel.


Nincs kegyelem azok számára, akik Franciaország értékei ellen támadnak

- mondta a miniszterelnök.


Valls szerint a titkosszolgálatok nem vallottak kudarcot. De arról is beszélt, hogy a jövőben keményebben kell fellépni a radikális imámokkal szemben, akiket az eddigiekkel szemben ki fog utasítani az országból. Emellett ígéretet tett arra, hogy megfoszt mindenkit a francia állampolgárságától, aki "gúnyt űz a franciák lelkéből".


"Meg fogjuk nyerni ezt a háborút" - mondta Manuel Valls, jelezve, hogy a következő napokban meg fogják hosszabbítani a rendkívüli állapotot, és tájékoztatni fogják a parlamentet. Hozzátette azonban, hogy a rendkívüli intézkedések közepette is meg fognak tartani a következő hetekben két fontos rendezvényt, a november 30. és december 11. között tervezett párizsi klíma-csúcstalálkozót, valamint a december 6-án és 13-án esedékes helyhatósági választásokat.