Vallott a pedofíliával vádolt igazgató

Fotó: AbleStock.com / Hemera Technologies

-

A rendőrség már kihallgatta a gyanú szerint az általa vezetett gyermekotthon lakóit szexuálisan zaklató igazgatót.


Már kihallgatták, és vallomást is tett, de tagadta bűnösségét a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon október végén előzetes letartóztatásba helyezett vezetője – tudta meg a Magyar Idők a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Hogy pontosan mit vallott a gyermekotthont 26 éven át vezető férfi, arról a rendőrség nem adott tájékoztatást. Az 56 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy a gondozása alatt álló gyerekeket, hatalmával visszaélve, szexuálisan zaklatta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság pedig azt közölte a Magyar Időkkel, hogy a fővárosi, Alföldi utcai I. számú befogadóotthonnal kapcsolatos nyomozás is tart még, eddig azonban semmi nem támasztja alá, hogy történt volna bűncselekmény, így egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek. A befogadóotthonnal kapcsolatban azért indult vizsgálat, mert egy közösségi oldalon az írták, hogy a nevelőotthon dolgozói juttatások fejében szexuális szolgáltatásokat kértek az intézmény fiatalkorú lakóitól.

Közben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság szerdán közleményben cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint év végével megszűnik a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon működése jelenlegi telephelyén, a Batthyány-kastélyban. Közölték: a nagy létszámú gyermekotthonok kiváltási folyamata több évig, ebben az esetben előreláthatólag két évig tart majd. Jelezték: az eddigi gyakorlatnak megfelelően a továbbiakban is biztosított a kastélypark és az épület közösségi célú használata mind a bicskeiek, mind az odalátogató turisták számára.