Valenciában nyert a spanyol bajnokságot vezető Atlético

Fotó: Getty Images / David Ramos / Getty Images / David Ramos

HÁTTÉR

A madridiak tíz éve nem tudtak nyerni a Valencia otthonában, ez a győzelem viszont kulcsfontosságú lehet a bajnoki versenyfutás szempontjából.


Primera División

A tabellát vezető Atlético egyik legnehezebb meccsére készült a a bajnoki hajrában, Diego Simeone ennek megfelelően nem is tartalékolt a humánerőforrással, igyekezett a lehetőségekhez képest a legerősebb kezdőt összeállítani. Ennek ellenére nem sok minden történt az első félidőben, viszont a meccs legfontosabb eseményére ekkor került sor, Raúl Garcia ugyanis fejesből megszerezte a vezetést, illetve mint később kiderült, a győztes gólt. Raúl Garcia ünnepli találatát Raúl Garcia ünnepli találatát A második játékrészben ugyanis mindkét kapu előtt kimaradtak a helyzetek, a jegyzőkönyvbe csak Juanfran került be, aki hátulról rúgta föl Pablo piattit, amiért kiállították. Az Atléti 88 pontnál jár, vagyis Simeone csapata rekordot állított fel, korábban még soha nem gyűjtött ennyi egységet a kisebbik madridi klub, ráadásul a zsinórban aratott kilenc bajnoki győzelem is klubcsúcs. Az Atléticónak három meccse van hátra – ezek közül a legnehezebb a a barcelonai fellépés a záró fordulóban –, és vesztett pontok tekintetében hárommal vezet az egy meccsel kevesebbet játszott Real Madrid előtt. Valencia–Atlético Madrid 0–1 Gólszerző: Raúl Garcia (43.) Kiállítva: Juanfran (91.)

Serie A

Olaszországban az Európa-liga-indulásért versenyző csapatok közül a Lazio és Torino nyert, míg a Parma kikapott. Cagliari-Parma 1-0 Livorno-SS Lazio 0-2 Sampdoria-Chievo 2-1 Torino-Udinese 2-0 Verona-Catania 4-0