Valbuena megszólalt: Nagyon nagyot csalódtam Benzemában

Fotó: AFP / PHILIPPE HUGUEN

-

Mathieu Valbuena először beszélt nyilvánosan csapattársa zsarolási kísérletéről. Benzema túl későn akart kiugrani a kellemetlen sztoriból.


A Le Monde című francia napilapnak nyilatkozott először Mathieu Valbuena a hónapok óta tartó szexvideós botrányról. Mint azt már többször is megírtuk, az Olympique Lyon és a francia válogatott középpályását csapattársa, a Real Madridban játszó Karim Benzema bevonásával igyekeztek megzsarolni utóbbi ismerősei, 150 ezer eurót követelve tőle cserébe egy felvételért, amelyen éppen szexuális aktus közben látható a barátnőjével.

„Nem volt agresszív, miközben beszéltünk. Nem volt szó pénzről konkrétan, direkt. De amikor valaki arra utal, hogy találkoznom kellene bizonyos emberekkel, hát akkor... – idézi a BBC a Le Monde-ban megjelenteket. – Én még nem találkoztam olyan emberrel, aki egy ilyen videót megsemmisítene csak azért, mert szeret engem. Ne nézzenek embereket ennyire hülyének!”


Nem volt őszinte a kapcsolat


„Nagyon nagyot csalódtam Karimban, és azt is el kell mondanom, hogy kettőnk kapcsolata sohasem volt annyira őszinte, ahogy azt ő beállítja.”

Valbuena arra is kitért, mi történt azok után, hogy nem ment bele az üzletbe. Állítása szerint a Lyon egyik munkatársán keresztül kereste őt meg Benzema, aki ekkor már elég ijedtnek tűnt.

„Mat, nyilvánosságra került a nevem, mi a franc folyik itt? Én nem akarok ebbe az ügybe belekeveredni” – idézi Valbuena a csatár szavait, aki ekkor már azt mondta, hogy a legjobb lenne, ha az egész ügyet letagadnák, mert neki gondolnia kell a feleségére és a lányára is.

Benzema egyik ügyvédje, Sylvain Cormier kitart az álláspontjuk mellett, miszerint Benzemának semmi köze nem volt zsaroláshoz. A francia lapok korábbi információi szerint Benzema a vallomásában azt állította, hogy tudta, miért keresik Valbuenát az ő gyerekkori barátai, de ő csak az üzenetet adta át. A rendőrség kezében van az a telefonbeszélgetés, amelyet a zsarolásban főszerepet játszó barátjával folytatott, és annak tartalma nem éppen Benzema mellett szól.