Választhat: ónos szitálás vagy hószállingózás

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

Párás, ködös idő lesz, a hétvégén 11 fokra enyhül a hőmérséklet.


Csütörtökön erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő lesz. Szitálás, ónos szitálás, vagy hószállingózás előfordulhat. A déli szél megélénkülhet. Reggel fagypont körüli értékeket mérhetünk, délután -1 és +4 fok között alakulhat a hőmérséklet. Fronthatás nem lesz. A látási viszonyok továbbra is rosszak lesznek, óvatosan vezessünk – figyelmeztet a köpönyeg.hu.

Pénteken folytatódik a borongós, párás időjárás; ám esély van arra, hogy elsősorban a déli tájakon felszakadozzon a ködfelhőzet és legalább rövid időre kisüssön a nap. Reggel 0, délután +4 fok körül várható a hőmérséklet, de a derengőbb részeken +7, +8 fok is lehet.

Szombaton tartósan párás és naposabb területek egyaránt lehetnek (főleg délen szakadhat fel a rétegfelhőzet). 0 fok köré süllyed a hőmérő higanyszála reggelre, délután 2 és 11 fok valószínű.

Vasárnap marad a kettősség időjárásunkban: főleg a Dunántúlon és délen bújhat elő hosszabb időre a nap, délen és keleten tartósan ködfelhős, szürke maradhat az idő. A tartósan ködös helyeken csak +3, máshol 5 és 11 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétfő reggel párás, néhol ködös időre van kilátás. Napközben délen változóan, északon többnyire erősen felhős lesz az ég. 3 és 11 fok közé melegszik délutánra a levegő.