Válaszcsapásra készül az IKEA

Fotó: RIA Novosti / Yuri Streletc

-

Felveszik a harcot a boltban alvókkal.


Az IKEA már teszteli az intézkedéseket, amelyekkel megakadályozná, hogy a vásárlók illegálisan az áruházakban, és a boltokban kiállított ágyakban töltsék az éjszakát, részleteket azonban nem árultak el. Idén a világon 10 alkalommal fordult elő, hogy valaki vagy valakik titokban éjszakára a bútorok közt maradtak - mondta a lakberendezési cég szóvivője. Johanna Iritz szerint a trend növekvő.

Iritz szerint a jelenség talán azután harapózott el, hogy a 2 fiatal elrejtőzött az egyik belgiumi áruházban, majd zárás után esti mesékkel szórakoztatták egymást az ágyakon hemperegve. A performanszukról az internetre feltett profi videójukat már kétmilliószor nézték meg.

Kevésbé vidáman telt az éjszakája annak a két 15 kamaszlánynak, akik októberben Malmőben bújtak el egy szekrényben. Takarítók fedezték fel két külön szekrényben a lányokat, akik féltek, hogy megszólal a riasztó, és ezért nem mertek előjönni rejtekhelyükből.

Az áruházláncnál nem tartják szellemesnek az ilyen vagánykodást, nem tudják garantálni az éjszakára az üzletben maradó személyek biztonságát, és intézkedéseket tesznek az illegális alvás megakadályozására.