Összeomlott délelőtt a kártyás vásárlás

Fotó: MTI / Mohai Balázs

-

Munkatársaink és olvasóink jelentései szerint bárhol próbálkoztak, a pénztárakban nem fogadták el a kártyájukat, és a direktbankon keresztül sem tudtak mobilt feltölteni, de néhány automata üzemelt. Az OTP azt állítja, már minden rendben, de még mindig kapunk olyan e-mailt, hogy olvasóink nem tudnak fizetni.


Nem lehet kártyával fizetni országszerte számos üzletben, benzinkúton, MÁV-automatánál szombat délelőtt – jelentette több munkatársunk és olvasónk szombat kora délelőtt.


Munkatársunk Lidlben és Tescóban próbálkozott hiába, másik kollégánk a MÁV-automatánál futott lyukra. Egy olvasónk jelzése szerint Gödöllőn az Aldi áruházban sem lehetett kártyával fizetni. „Érden sem lehet egyik üzletben sem kártyával fizetni! Igazi spórolós hétvége!” – írta egy másik olvasónk. Kaptunk levelet arról is, hogy a főváros XVIII., XIX., XX., XXIII. kerületeiben sorra hiába próbálkozott valaki, és Zalaegerszegről is ugyanezt jelentették.

Egy sárvári VS-olvasó amiatt dühös, hogy a vevőket nem tájékoztatták megfelelően. „Az ajtón egy A4-es papír, a nagy forgalomban, jövés-menésben nem észrevehető. Bevásárol az ember, és utána a pénztárnál látja, hogy nem lehet kártyával fizetni. Amikor valaki szóvá tette, hogy jó lenne egy nagyobb feliratot kitenni, hogy az emberek ne vásároljanak be feleslegesen, és aztán hagyják ott a pénztárnál, a helyettes vezető azt válaszolta, hogy majd összeragasztanak 10 db A4-es papírt” – írta meg élményeit egy helyi Sparból.

Másvalaki azt panaszolja, hogy direktbankon keresztül akart volna mobilt feltölteni, de két-három kísérlet után


Háttérrendszer nem elérhető, próbálja később

hibaüzenet mellett ez sem sikerült.

Egy kazincbarcikai olvasónk azt írta, hogy az OTP-kártyát nem fogadták el a Coopban, és az ATM-nél sem tudta használni, de az Erste működik.

Az Index azt írta: az Auchan és a Tesco is azt közölte a lappal, hogy fél 11 körül helyreállt a rendszer. Az Index megjegyzi: úgy tudják, mindkét áruházlánc termináljait az OTP üzemelteti.

Az OTP Bank az MTI-vel 11 órakor közölte: egy órán keresztül voltak fennakadások az OTP POS-terminálok működésében és a bank webfizetési rendszerében szombaton délelőtt, a működést helyreállították. Tájékoztatásuk szerint működési hiba okozta a fennakadásokat a POS-terminálok és a webfizetés rendszerében 8 és 9 óra között. „A rendszerek jelenleg hibamentesen működnek” – írta a bank.

A VS 11 óra után is kapott olyan e-maileket, amelyek szerint Szigetszentmiklóson egy kis üzletben OTP-s bankkártyával sikertelen volt a tranzakció, illetve „Kecskeméten is leállt gyakorlatilag az összes terminál. Az Obiban, a benzinkutakon és az Auchannál nem lehet biztosan kártyával fizetni. Néhány automatából kifogyott a pénz”.


11:50-kor a XVI. kerület Arany János utcai Mol-kútnál nem lehet kártyával fizetni

– kaptuk e-mailben egy olvasótól.

Másvalaki azt írta: 14.08 perckor kapott sikertelen utalás miatt egy üzenetet, hogy a tranzakciót a kártyakibocsátó bank elutasította. Kérjük jegyezze fel a tranzakció adatait, és érdeklődjön a kibocsátó banknál.

"Még most sem működik, hiába írták, hogy csak 8-9 között volt hiba! Elő a párnacihában tartott készpénzzel!!!!" - tette hozzá olvasónk.


Ha 11 óra után is sikertelenül próbált fizetni, írja meg az info@vs.hu-ra! Köszönjük!