Valakinek nagyon nem tetszik, hogy nők fociznak Calabriában

Fotó: citizenside.com / CITIZENSIDE/SILVIA LOR�

-

Az élvonalbeli női futsalbajnokságban szereplő Sporting Locri titokzatos fenyegetések hatására év végén lehúzta a rolót.


A dél-olaszországi Calabria régióban található Locri városában hat éve alapította a Sporting Locri női futsalcsapatot Ferdinando Armeni. A klub ez idő alatt feljutott az élvonalnak számító Serie A-ba, karácsony után azonban az egyesület hivatalos közleményben tudatta, hogy visszalépnek a bajnokságtól.

A döntés hátterében azok a fenyegetések állnak, melyeket a klubvezetők és a játékosok kaptak december során. „Itt az ideje, hogy bezárjon a Sporting Locri. Menjetek innen!”, „Talán nem voltunk elég világosak, a Sporting Locrinak be kell zárnia!” – ilyen fenyegetések érkeztek cetlikre írva. Ez utóbbi már a klubelnök kiszúrt kerekű autójának szélvédőjére volt téve fényes nappal.


Az egykori csapat


„Megdöbbenve és értetlenül állunk a fenyegetések előtt. De, aki úgy gondolja, hogy egy nő nem sportolhat, és nem érhet el kiemelkedő eredményeket Locriban, az téved” – áll a klub közleményében.

Azt egyelőre senki sem tudja, hogy ki áll a fenyegetések mögött. Lehet, hogy egy magányos elkövető, de az is lehet, hogy a calabriai maffia, a 'ndrangetha van a háttérben, legalábbis erre utalhat, hogy Antonio Bova, a calabriai tartományi tanács maffiaellenes ügyekért felelős vezetője is felemelte a szavát az esettel kapcsolatban.

Ahogy az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) és az olasz olimpiai bizottság (CONI) vezetői is kiállnak a Sporting Locri mellett. Utóbbi elnöke, Giovanni Malagò egyenesen azt mondta, hogy január 10-én már a pályán akarja látni a lányokat.