Vaklárma miatt dördült lövés Brüsszelben

Fotó: MTI/AP / Virginia Mayo

-

A rendőrautónak tolatott, majd azt mondta, robbanóanyag van az autóban. Nem volt.


Üldözés után rálőttek egy autóra a rendőrök a brüsszeli Molenbeek negyedben. A sofőr utóbb azt állította, hogy robbanószer van nála, ennek azonban semmi nyomát nem találták a tűzszerészek.

Ine Van Wymersch ügyészségi szóvivő szerint a rendőrök egy lövést adtak le az autóra. A jármű a forgalom miatt nem tudott továbbhaladni, és tolatva egy rendőrautónak ütközött. A rendőrök kirángatták a kocsiból a sofőrt, aki azt állította, hogy robbanószer van az autójában. Az incidensben senki sem sérült meg.

A környéket azonnal lezárták, a tűzszerészek pedig átvizsgálták az autót, de nem találtak robbanóanyagot. Mintegy ötven embert óvintézkedésként a közeli üzlethelyiségekbe tereltek. A gyanúsított egy zavart elméjű ruandai fiatalember. Korábban hosszú ideig Belgiumban lakott, és nem került a rendőrség látókörébe. Jelenleg Németországban él.

Tavaly márciusban a belga fővárosban két helyszínen is terrortámadást hajtottak végre. A harminckét ember halálát okozó robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam jelentkezett. Az országban azóta is hármas, azaz fokozaton tartják a terrorkészültségi szintet, ami jelentős fenyegetést jelen.

A Molenbeek negyedben hosszabb-rövidebb ideig többen is megfordultak a 2015-ös párizsi és a tavalyi brüsszeli merényletek elkövetői.