Vajna elégedetlen, ismét bulvárba fordul a TV2

Fotó: Getty Images / Sean Gallup

-

A Népszabadság információi szerint a csökkenő nézettség és a presztízsveszteség miatt veszélybe került a frissen kinevezett hírigazgató, Kökény-Szalai Vivien pozíciója is. A megoldás az lehet, hogy ismét hanyagolják a politikát.


Ismét a korábban már bevált recepthez nyúl a TV2 vezetése, és kevesebb politikával, több bulvárhírrel és bűnügyi információval próbálja stabilizálni a Tények csökkenő nézettségét – írja a Népszabadság. 2013-ban és 2014-ben már voltak olyan időszakok, amikor a Tények ezzel a kékfény-bulvár híradóval minden célcsoportban vezetett a rivális RTL Klub Híradója előtt. A TV2 nézettsége általában is alulmarad az RTL Klubbal szemben, csak a hétvégi show-műsorokkal tud valamelyest javítani.

A Népszabadság szerint a csatorna tulajdonosa, Andy Vajna két héttel ezelőtt, szűk körben elégedetlenségének adott hangot, és még az is felmerült, hogy próbaidő alatt megválik a frissen kinevezett hírigazgatótól, Kökény-Szalai Vivientől. A Story magazin egykori főszerkesztője azonban egyelőre „védettséget élvez”, mert baráti kapcsolatot ápol Vajna feleségével, Palácsik Tímeával és Kaminsky Fannival, a miniszterelnök egyik sajtósával, Habony Árpád főtanácsadó volt feleségével.

A lap információi szerint az elmúlt két hétben Kökény-Szalai emiatt stílust váltott: már nem rendel például lejárató riportokat ellenzéki politikusokról és civil aktivistákról, mint tette Pukli Istvánnal, a Tanítanék Mozgalom vezetőjével és a miniszterelnök vagyongyarapodását firtató Juhász Péterrel, az Együtt alelnökével szemben. Ezekben a napokban ugyanis komolyan esett a Tények nézettsége, és az egész magyar sajtó foglalkozott a kínos riportokkal. Olyannyira, hogy azóta többen is jelezték, nem nyilatkoznak a Tényeknek.