Vagyonnyilatkozat-tételi eljárást ér a Fidesznek Juhász albérlete

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Sajtótájékoztatót tartott Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, hogy részletesen beszéljen az Együtt társelnökének szerinte aggályos pénzügyeiről. Juhász beült az újságírók közé, válaszolt Hollik kérdéseire, egyben megköszönte, hogy a Fidesz és a TV2 közvetítésével „több millió forint adományt” kapott.


A Fidesz budapesti elnöksége hétfőn vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez az V. kerületi önkormányzatnál Juhász Péter, az Együtt - a Korszakváltók Pártja társelnökével szemben – jelentette be sajtótájékoztatóján Hollik István, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, aki szerint Juhász az elmúlt időszakban nem tisztázta magát.

Juhász, aki beült az újságírók közé, felajánlotta, hogy ott, a helyszínen válaszol a kormányoldal minden kérdésére.

Hollik István három kérdést tett fel:

  1. Miként tud Juhász egy 130 négyzetméteres lakást bérelni a II. kerületben, amelynek piaci bérleti díja havonta 420-460 ezer forint között van, ha vagyonnyilatkozata alapján ennél kevesebb jövedelemmel rendelkezik?
  2. A vagyonnyilatkozatában miért nem tüntette fel, hogy magánadományokból is rendelkezik bevétellel?
  3. A politikus egy korábbi munkatársa szerint az Együtt társelnöke a Milla nevű civil szervezetnek adott pénzeket élte fel.
Juhász erre azt válaszolta – nem, mint a fideszes képviselő kérte, a folyosón, hanem a pulpitusról – hogy:
  1. A szóban forgó lakásért havonta 200 ezer forintot fizet.
  2. A támogatásokról azért nem számolt be vagyonnyilatkozatában, mert azok egyike sem lépte át az évi 150 ezer forintot.
  3. A Millában soha nem volt köze pénzfelvételhez.

Ezt követően köszönetet mondott a Fidesznek és a TV2-nek, amiért – mint mondta – multimilliomossá tették őt, hiszen közvetítésükkel több millió forintnyi adományt kapott. „Köszönöm nekik, hogy kihúztak a sz*rból” – fogalmazott, majd hozzátette: „nem fogok leszállni Orbán Viktor vagyonosodásáról”. Nyilatkozatát nem sokkal később a Facebookon is közzétette.


Bebizonyította a Fidesz, hogy csak propagandát folytat, és nem a vagyoni helyzetemre kíváncsi. Viszont ennek eredménye,...

Közzétette: Juhász Péter – 2016. március 20.