Vadnyugati jelenetek, autós üldözés Egernél

-

Egy menetrend szerinti buszt állítottak keresztbe a főúton, hogy megállíthassák az ámokfutót.


Autós üldözés volt pénteken délután Eger és Egerbakta között. A helyszínen közlekedési baleset is történt. Egy feltehetőleg kábítószer hatása alatt álló férfit üldöztek a rendőrök, akinek leszereléséhez a mentősöket is riasztani kellett – írja a heol.hu.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az érintett szakaszt. Deutsch Ákos, egri vezető mentőtiszt elmondta: a mentősök segítségét azért kérték a rendőrök, mert a beszámíthatatlanul viselkedő férfit nem tudták megbilincselni. Nyugtatót adtak be neki, hogy a rendőrök intézkedni tudjanak.

A rendőrök úgy tudták megállítani az ámokfutót, hogy egy menetrend szerinti buszt keresztbe állítottak a főúton, hátulról pedig egy rendőrautó üldözte. A menekülő jármű megállítása céljából az egyik intézkedő rendőr több figyelmeztető lövést adott le. Végül a férfi személyautójával az autóbusz oldalának ütközve állt meg, és meg is sérült. Az egri férfi megpróbálta kivonni magát a rendőri intézkedés alól, de elfogták.

Az Egri Rendőrkapitányság járőrei október 7-én a délutáni órákban igazoltatni akartak egy egri férfit, aki személyautójával közlekedett a 24-es számú főúton Eger és Egerbakta között. A 46 éves férfi többször kivonta magát a rendőri intézkedés alól, és járműjével elmenekült.