Vádemelés a dunaföldvári gyilkossági ügyben

-

Volt fideszes önkormányzati képviselőt is elítélhetnek.


Bűnpártolással vádolja az ügyészség a harmadrendű vádlottat a 2013-ban meggyilkolt dunaföldvári vállalkozó ügyében. A dunaújvárosi, volt fideszes önkormányzati képviselő a vádirat szerint autóval a gyilkosság helyszínére vitte az elkövetőt, majd segített a holttest elrejtésében.

Az elsőrendű vádlott és két társa 2013. május 1-jén ölte meg a 42 éves férfit, akinek holtteste csak idén februárban került elő. Az elkövetőnek ellenségessé vált a viszonya a későbbi áldozattal, ezért akarta megölni. A dunaföldvári vállalkozót otthonában megfojtotta, majd a másod- és a harmadrendű vádlott segítségével elvitte onnan a holttestet, és az elkövető édesanyjának felújítás alatt álló, dunaújvárosi házánál a pincében befalazták.

Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást. A főügyészség az elsőrendű vádlottal szemben fegyház-, a másod- és harmadrendű vádlottal szemben börtönbüntetést kért.

A harmadrendű vádlott 2006-tól volt dunaújvárosi önkormányzati képviselő; 2016 márciusában lemondott megbízatásáról, a Fidesz felfüggesztette párttagságát, a párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.