Vádat emeltek az országúti kődobáló ellen

-

A férfi 36 autóra dobott követ éjszakánként. Börtönbe is kerülhet.


Vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki kővel dobált meg 36 gépkocsit a 4-es úton. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője az MTI-t.

Zsíros Zsolt megyei főügyész közölte: az előzetes letartóztatásban lévő 39 éves vádlott 2014 őszén esténként és éjszakánként gépkocsijával rendszeresen közlekedett a főút Kisvárda és Nyíregyháza közötti szakaszán azért, hogy az elhaladó autókat kövekkel megdobálja. Több tízezer forintos kárt okozott azzal, hogy a szemből érkező autók szélvédőjére követ dobott kocsija lehúzott ablakán át. Ezzel veszélyeztette a közlekedés biztonságát is.

Zsíros Zsolt hangsúlyozta: csak a szerencsén és a gépkocsivezetők lélekjelenlétén múlott, hogy senki nem sérült meg egyik esetben sem.

A férfi 2014 novemberében egy-egy éjszaka már több gépkocsit is megrongált, végül sikerült elfogni az országúton kődobálás közben. Utolsó bűncselekményét kábítószer hatása alatt követte el, és a lakásán is találtak csekély mennyiségű drogot.