Vádat emeltek a Veronánál halálos balesetet okozó buszsofőr ellen

Fotó: ANADOLU AGENCY / Handout / Polizia Di Stato

-

Az olasz rendőrség vádat emelt a magyar buszvezető ellen, aki Verona közelében nekiütközött az autópálya szalagkorlátjának. A kigyulladt buszban tizenhatan meghaltak.


Az olasz rendőrségi jelentés szerint az igazságügyi szakértői vizsgálat során kiderült, hogy a két sofőr közül melyik vezetett, amikor a busz a szalagkorlátnak ütközött január 20-án Verona közelében – írja a The Local.

A sofőrt gondatlanságból elkövetett emberöléssel, gondatlan vezetéssel, illetve hanyagsággal vádolják. Az olasz hatóságok nem hozták nyilvánosságra az 52 éves sofőr nevét.

A Veronai közelében történt balesetben tizenhatan haltak meg. Az áldozatok holttestét azonosításukat követően pénteken szállítják haza.


A kigyulladt buszban tizenhatan, köztük több diák is meghalt


Ugyancsak azonosították azt a két embert, akik még olasz kórházban vannak, és akiket az égési sérüléseik miatt a rokonaik nem tudtak azonosítani.

Az ANSA olasz hírügynökség úgy tudja, hogy az Olaszországban kezelt, hétfőn azonosított egyik súlyos sérült a Verona közelében szerencsétlenül járt busz vezetője. A rendőrség az ügyészséget tájékoztatta a sofőr azonosításáról, ehhez a jelentéshez jutott hozzá az ANSA. A jelentés szerint valószínűleg ő vezette a buszt a baleset idején írja az Origo.hu

A hét közepére dőlhet el, hogy a veronai buszbaleset Honvédkórházban fekvő sérültjeinek szükségük lesz-e bőrátültetésre – mondta Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvos igazgatója hétfőn este az M1-nek

Az orvos igazgató elmondta, a két áldozat a kórház plasztikai és égési sérülési osztályán fekszik, és csak az ápolás során lehet megállapítani, hogy szükségük van-e műtétre. Ha úgy látják, hogy a beavatkozásra szükség van, akkor valószínűleg a saját bőrüket ültetik majd át a megégett területekre.