Vádat emeltek a rendőröket kővel dobáló szír nő ellen

-

Még tavaly szeptemberben talált el egy rendőrt a felkarján.


Hivatalos személy elleni erőszak miatt emelet vádat a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség egy szír nő ellen, aki tavaly szeptemberben kővel dobot meg egy rendőrt Röszkén – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a menekült szeptember 9-én a röszkei idegenrendészeti gyűjtőállomáson tartózkodott, majd kiment egy olyan területre, ahol csak rendőri engedéllyel lehetett tartózkodni. Ezt észrevették a szolgálatot teljesítő rendőrök, akik több nyelven, így angolul is felszólították arra, hogy térjen vissza a neki kijelölt területre. A többszöri felszólításnak a vádlott nem tett eleget, majd megindult a rendőrök felé, akik ezt követően testi kényszert alkalmazva intézkedtek, és visszatolták a kijelölt részre. Ezután dobott egy nagyobb kődarabot a nő a rendőrök felé. A kő az egyik rendőrt el is találta a felkarján, de nem sérült meg.

A vádlott előzetes letartóztatásban van – tudatta a csoportvezető ügyész. Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.