Vádat emeltek a ledőlt focikapu miatt meghalt kisfiú ügyében

-

Tavaly focizott egy zalaegerszegi szabadidős központban a gyerek, amikor rádőlt a kapu, és agyonnyomta. Az ügyészség az központot működtető intézet vezetője ellen emelt vádat.


A zalaegerszegi szabadidős központot egy helyi művelődési intézet működtette, az ügyészség szerint az intézet igazgatója felelős a tragédiáért. A szabadidős centrum nem zárt és nem őrzött terület, csak részben volt bekerítve. A központ területén az igazgató jóváhagyásával az acélcsőből hegesztett sportkapukat bárki használhatta, azokat a talajhoz fémkampókkal lehetett rögzíteni.


A közlemény szerint az igazgató tisztában volt azzal, hogy a kapukat a pályát használók elmozdíthatják, és további rögzítés nélkül hagyják a helyszínen, ennek ellenére nem rögzíttette megbonthatatlanul a kapukat, illetve el sem záratta azokat.

A pályán tavaly nyáron történt tragédia: egy család a kiskorú gyerekükkel focizott a kapuban, amely kibillent az egyensúlyából és rádőlt a gyerekre, aki belehalt sérüléseibe.

Van egy rendelet, amely szerint a sportkapukat rögzíteni kell, ennek nem tett eleget az igazgató. Ha megteszi, nem hal meg a kisfiú. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat az igazgató ellen a Zalaegerszegi Járásbíróságon.