Vádat emeltek a volt belvárosi jegyző ellen

-

Az V. kerület rögtön közölte is, hogy nem Rogán Antal gyakorolta Rónaszéki László, volt jegyző munkáltatói jogait.


A kerület ezt arra reagálva írta, hogy Juhász Péter, az Együtt helyi képviselője szerdán azzal vádolta meg a belvárosi önkormányzatot, hogy Rogán Antal polgármestersége idején pénzt kértek egyes hatósági engedélyek kiadásáért.

Az önkormányzat leszögezte: a polgármesternek nem volt utasítási jogköre az olyan hatósági ügyekben, amiket a lezárult vizsgálat érint. Rónaszéki Lászlót a volt polgármester még 2013-ban, bizalomvesztés miatt leváltotta - írták.

A lezárult rendőrségi vizsgálat egyetlen önkormányzati képviselőt sem érintett, mert kizárólag a jegyző feladatkörébe tartozó hatósági ügyről van szó - emelték ki.

A Magyar Idők szerdán azt írta: vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség az V. kerületi önkormányzat volt jegyzője, Rónaszéki László és két társa ellen. A kiemelt jelentőségű ügyben a volt jegyzőt hivatali visszaéléssel, egy vállalkozót felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel elkövetett hivatali befolyással üzérkedéssel és befolyással üzérkedéssel, egy cég ügyvezetőjét pedig befolyás vásárlásával vádolnak.

Elsőként a VS.hu írt a vádakról, ebben a cikkünkben elolvashatja, hogy az V. kerületi polgármesterek hogyan vélekedtek Rónaszékiről. A Direkt36 pedig a megvádolt vállalkozóról készített anyagot.