Vádat emelnek a migránsokat rugdosó operatőr ellen

Forrás: index.hu/AFP

-

Az ügyészség szerint nem a származásuk motiválta a tettét.


Egy éve Röszkénél megrúgta a rendőrsorfalat áttörő migránsokat, most vádat emelnek László Petra ellen – közölte a szegedi ügyészség. A vádirat szerint a vádlott a Röszke 1 gyűjtőpontnál készített felvételeket. Délután 13 óra körül mintegy 1300 migráns tartózkodott a gyűjtőponton. Fél kettőt követően 400-an kitörtek, és Szeged felé indultak. Az operatőr ekkor közvetlenül a sorfal mögött állt.

A felvételek készítése közben egy fiatal férfit és egy kiskorú lányt is megrúgott. Ezután egy gyermekét a karjában tartó férfi felé is rúgott, de a rúgás a férfit nem érte el. A férfi ennek ellenére a gyermekkel a kezében elesett, mivel a rendőrök egyike megpróbálta őt megfogni és visszatartani. A fogásból magát kiszabadító férfi egyensúlyát vesztette.

Az operatőr sérülést nem okozott, de erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a helyszínen levőkben megbotránkozást, felháborodást váltson ki – írja az ügyészség.

Lászlót garázdaság vétségével vádolják. A fokozott felügyelet mellett zajló nyomozás vizsgálta azt is, hogy magatartása megvalósít-e más, súlyosabb bűncselekményt. A bizonyítékok alapján megállapítható, hogy cselekménye nem volt alkalmas súlyosabb sérülés okozására, és nem merült fel adat, hogy tettét a sértettek származása motiválta volna. Az ügyben a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.