Rendőrgyilkos után folytattak kiterjedt hajszát Iowában

Fotó: AFP / BRYAN R. SMITH

-

Egy éjszaka alatt két egyenruhással végzett. Néhány óra alatt sikerült elkapni.


Két rendőrt öltek meg az amerikai Iowa államban, az áldozatokat az autójukban találták meg – írja a BBC. A Des Moines-i kapitányság szerda hajnalban lövöldözésről kapott bejelentést. A helyszínre érkező járőr egy rendőrt talált holtan a kocsijában. Húsz perccel később egy másik megölt egyenruhást is találtak, aki szintén az autójában ült a rajtaütés pillanatában.

A két gyilkosság egymástól nagyjából 3 kilométerre történt. A támadások indítéka még nem tisztázott.Valaki odakinn kifejezetten rendőrökre vadászik. Remélem, mihamarabb megtaláljuk, mielőtt más is megsérül vagy meghal

– mondta Paul Parizek őrmester.A rendőrség szerint az embereik egyértelműen veszélyben voltak Urbandale-ban és annak külvárosában, Des Moinesban is. Urbandale-ben a rendőrség tanácsára minden iskolát bezártak, az iskolai dolgozók már közölték, hogy minden diák maradjon otthon – számol be a KCCI televízió.A rendőrség a negyvenhat éves Scott Michael Greene-t kereste, akiről feltételezték, hogy fegyver van nála írja a Fox News.