Vadászgépek kísérték az Air France járatát a New York-i repülőtérre

-

Hiteltelen fenyegetés is fenyegetés. Több járattal kapcsolatban is érkezett fenyegetés.


Az Air France 22-es járata a Szövetségi Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint biztonságosan leszállt a a John F. Kennedy nemzetközi repülőtéren. Az utasszállítón a New York-i repülőtéren elvégzett előzetes vizsgálat fegyvert vagy veszélyes anyagot nem talált.

A névtelen telefonhívást a marylandi rendőrség kapta. A fenyegető azt állította, hogy a Charles de Gaulle nemzetközi reptérről felszállt utasszállító fedélzetén „vegyifegyver-veszély” van. Az ABC televízió úgy tudja, a hívást nem tartották hitelesnek.


Hasonló fenyegetés érkezett a szaúdi légitársaság és az American Airlines egy-egy, ugyancsak a JFK-re tartó gépével kapcsolatban is (az utóbbi járat az angliai Birminghamből érkezett). A repülőket átvizsgálták, de itt is alaptalan volt a fenyegetés.


Az ABC tévétársaság úgy tudja: a névtelen telefonáló azt állította: négy Amerikába tartó utasszállító repülőgép fedélzetén van vegyi fegyver, de ezek közül csak az Air France járatát nevezte meg konkrétan.

A CNN az FBI-ra hivatkozva jelentette, hogy Atlantában átvizsgálták a Virgin Atlantic egy Manchasterből érkezett járatát és egy Madridból indult gépet is. A hírtelevízió szerint Southwestern Airlines egy belföldi járatának pilótája Buffalóban azt kérte, hogy gépét kutassák át bombakereső kutyával. Egyik gépen sem volt veszélyes anyag vagy szerkezet.

A The Boston Herald internetes kiadásában arról írt, hogy hétfőn hamis fenyegetés hangzott el a Delta Párizsból Bostonba tartó gépével kapcsolatban is.