Vadászati tilalmat rendeltek el a menekültek miatt

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

Három déli megyében is tilos vadászni, igaz, közben véget is ért a vadászszezon. Zalában majdnem a halászatot és a horgászatot is betiltották, de aztán visszakoztak.


Csongrád és Zala megye után vadászati tilalmat rendeltek el Somogy megye területén is – számol be a sonline.hu, hozzátéve, hogy ez nyilvánvalóan annak a következménye, hogy a kormány elrendelte Somogyban is a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet . A válsághelyzet kezelése kapcsán a rendőrség és a honvédség a megye teljes horvát határszakaszán folyamatosan műszaki munkálatokat és járőrtevékenységet végez, illetve a térségben bármikor megjelenhetnek az illegális menekültek kisebb-nagyobb csoportjai is. Igaz, a vadászati tilalom olyan nagyon nem sújtja a vadászokat, mert az őszi vadászszezon éppen véget ért.

Korábban megírtuk, hogy teljes körű vadászati tilalmat vezettek be a Csongrád megyei szerb és román határszakasz öt kilométeres körzetében szerdán 17 órától. A megyei kormányhivatal közleménye szó szerint ugyanazzal magyarázza az okokat, mint a somogyiak.

Zalában viszont visszavonták a szlovén és a horvát határ mellett csütörtökön, a migrációs helyzet kezelése indokával elrendelt horgászati és halászati tilalmat - tájékoztatott a Zala Megyei Kormányhivatal földművelésügyi és erdőgazdálkodási főosztálya még péntek délelőtt. A honvédelmi tárca kezdeményezésére vonták vissza a tilalmat, mert a migrációs helyzettel kapcsolatban a határ menti tevékenység ezt már nem indokolja.