Vad Liverpoolt akar Klopp, a Normal One

-

Jürgen Klopp varázslatos utazást vár új csapatával, a Liverpoollal. A frissen kinevezett edző karaktere tökéletesen illik a klubhoz, a tulajdonos feltétel nélkül bízik benne, bármit megad neki, amit kér, így minden adott, hogy a Liverpool ismét a legnagyobbak közé emelkedjen.


Jürgen Kloppot nem véletlenül tartják az egyik legstílusosabb edzőnek, a 48 éves német szakember amellett, hogy a Borussia Dortmunddal kétszeres német bajnok, Bajnokok Ligája-döntős volt, az eredményeken kívül csapatának volt karaktere, ő maga pedig mindig is képtelen volt arra, amit az edzők nagy része csípőből nyom, hogy közhelyeket nyilatkozzon. Nem csoda, hogy miután elhagyta Dortmundot, sorban álltak érte a legnagyobb csapatok, ő azonban pihenni akart, és feltöltődve visszatérni. Az első liverpooli interjúját elnézve a Klopp-akksi fullon van.


A hivatalos sajtóbemutatón


„Az első és legfontosabb dolog, hogy megköszönjem a Liverpoolnak, hogy ennyire bízik bennem és a stábomban. Teljesen megegyezett az a cél és az a munkamorál, amit felvázoltunk egymásnak” – kezdte a Liverpool hivatalos tévéjének adott interjút Klopp, bizonyítva, hogy az őrült nyilatkozatok mellett iszonyú profi is, és mindig tudja, hogy mit kell mondani.

Ha egy frissen kinevezett vezetőedző dicséri a klub szurkolóit, az általában azért van, hogy gyorsan belopja magát a szívükbe, Klopp esetében azonban egyrészt erre nem volt szükség, hiszen megváltóként várták a drukkerek, másrészt a liverpooli szurkolók valóban különlegesek, ahogy a német szakember is fogalmazott.


„Jó helyre kerültem”


„Az Anfield a világ egyik leghíresebb stadionja, elképesztő atmoszférával. Szeretnék jó kapcsolatot kiépíteni ezekkel a nagyszerű szurkolókkal, és olyan emlékeket adni nekik, amelyeket aztán dédelgethetnek. Remélem, hogy egymás energiáiból tudunk majd táplálkozni, és közösen egy varázslatos utazáson veszünk majd részt.”

Üzennie is kellett a szurkolóknak, ezt is klopposan tette:


„Kételkedőkből hívőkké kell válnunk!”

Jürgen Klopp has a message for #LFC fans after becoming the club's new manager last night. Watch his exclusive first interview now: http://www.liverpoolfc.com/watch #KloppLFC

Posted by Liverpool FC on Friday, 9 October 2015

Németországban az év edzőjének kétszer is megválasztott Klopp arra a kérdésre, hogy milyen Liverpoolt szeretne a pályán látni, röviden így felelt: „Vadat!” (Videó itt)

Aztán bővebben is kifejtette: „A keret tele van elképesztően tehetséges játékosokkal, akik szerintem tökéletesen illenek a filozófiámba. A győzelem a legfontosabb, de számomra legalább annyira fontos az is, hogy hogyan győzünk. Nagyon szenvedélyes, nagyon gyors és nagyon erős játékot akarok látni a pályán.


A csapatom teljes gázzal kell, hogy játsszon, és a teljesítőképessége határáig el kell mennie minden játékosnak minden egyes meccsen.

Persze a taktika is fontos, mindenkinek be kell tartania, de ezt őszintén, szívből kell megtenni. Azért is választottam a Liverpoolt, mert ez a klub legalább annyira szenvedélyes, mint én.”


Kloppal felpezsdül az élet az Anfielden


Megpróbálták párhuzamba hozni Mourinhóval, aki „Special One”-nak tartja magát, Klopp erre így reagált: „Én Normal One vagyok.”A Telegraph szerint a három szezonra aláíró Klopp évi 7 millió fontot keres majd, ezzel a legjobban fizetett edző lett a Premier League-ben, a Liverpool elnöke, Tom Werner erről nem beszélt a klub honlapjának, arról viszont igen, hogy miért pont rá esett a választása.


Klopp első percei a Liverpoolnál:

Behind the scenes at Anfield with Jürgen Klopp. See even more golden moments from the new manager's first day only on LFCTV and LFCTV GO by subscribing now: http://www.liverpoolfc.com/watch #KloppLFC

Posted by Liverpool FC on Friday, 9 October 2015

„Jürgen Klopp személyében világklasszis edzőt igazoltunk, ez mindenki számára egyértelmű. Emellett olyan személyisége van, amelyre most pont szüksége van a Liverpoolnak. Talán ő az egyetlen, aki ki tudja mozdítani ebből a gödörből a klubot, és képes visszairányítani arra az útra, amelyre való.


Olyan értékekkel bír, mint a Liverpool, erős, domináns, tele energiával és győztes mentalitással.

Nekünk már csak egy dolgunk van, hogy támogassuk őt, és mindent megadjunk neki, amit kér. Ha ez megtörténik, akkor a Liverpool ismét a legnagyobbak közé fog emelkedni.”


Klopp bármit kérhet Wernertől


A Liverpool nyolc forduló után csak a tizedik helyen áll a Premier League-ben, az Európa Ligában pedig két döntetlennel kezdte a csoportkört.


A Borussia Dortmund így üdvözölte a Klopp-Pool házasságot:

We heard the news today, oh boy! All the best at The Kop, Jürgen Klopp! All the best at Liverpool FC! ___________________"You'll Never Walk Alone"

Posted by Borussia Dortmund on Thursday, 8 October 2015

KÖVESD A VS SPORT ROVATÁT A FACEBOOKON IS!