Vacogni fogunk jövő héten

Fotó: MTI / Balázs Attila

-

A hétvégén leszakad az ég, jövő héten meg jön a sokéves átlag alatti hideg.


Erősen felhős, párás időjárásra számíthatunk szombaton a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint. Eleinte elszórtan lehet szitálás, ködszitálás; majd délután délnyugat felől egyre többfelé kezdődik esőzés. A szél fokozatosan keletire, északkeletire fordul és megélénkül, néhol már meg is erősödik. 15 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap a borult idő mellett megérkezik az eső. Északnyugaton csak néhány mm várható, de az ország nagy részén kiadós csapadékra készülhetünk. Többfelé lesz erős, néhol viharos az északkeleti szél. Markáns lehűlés várható, napközben alig emelkedik majd a hőmérséklet: reggel 6 és 11, délután 7 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk majd.

Hétfőn folytatódik az esős, szeles, kellemetlen ősz idő. Reggel 3 és 7, délután 5 és 10 fok között alakul mindössze a hőmérséklet. A magasabb hegyekben (700-800 m felett) havas eső, hózápor is kialakul. Délutántól egyre kevesebb helyen fordul elő csapadék és a légmozgás is fokozatosan mérséklődik. Kedden is borús, párás idő lesz, néhol átmeneti napsütéssel. Északkeleten lehet még eső, szitálás. 10-12 fok körül alakulhat a csúcsérték. A jövő hét közepén újabb nedves levegő éri a Kárpát-medence térségét, sokfelé lehet eső, a hőmérséklet pedig ismét a sokéves átlag alatt, mindössze 5 és 11 fok között alakulhat.