Üzent a kórházból Kovács Béla

Fotó: Facebook / Kovács Béla / Balazs Beli

-

A kémkedéssel vádolt jobbikos szerint hazugság, hogy százmilliós kastélya lenne. Mert egy 52 milliós háza van.


Közleményt küldött a Jobbik sajtóosztálya Kovács Béla megbízásából, hogy helyretegyék a sajtóban megjelent állításokat a kémkedéssel vádolt EP-képviselő vagyongyarapodásával kapcsolatban. „A sajtóban megjelent hazugságokkal szemben családom pilisszentkereszti házát nem 100 millió forintért vagy annál is több pénzért, hanem 52 millió forintért vásároltuk 2010 decemberében. Három tulajdonosa van, feleségem, anyósom és jómagam. A vételárat részben két ingatlan eladásából, részben pedig magánhitelből fedeztük, ráadásul részletfizetésre vásároltuk meg. Az utolsó részösszeg kifizetése még mindig hátravan. A jelenlegi házat az előző tulajdonos a ’90-es évek elején építette rá egy régi parasztházra, ám mára annyira rossz állagú, hogy szakemberek statikailag felújíthatatlannak minősítették. A Heti Válasz „nagy leleplezéséből” tehát lényegében semmi sem igaz, s bár nagy reményeim nincsenek a politikai megrendelésre készült cikkek korrekciójával kapcsolatban, bízom abban, hogy előbb-utóbb az igazság utat tör magának. Jelenleg kórházi ápolásban részesülök Magyarországon, így a megjelent rágalmakra csak ebben a formában tudok reagálni”.


Május 15-én érkezett a hír, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kikérné egy jobbikos EP-képviselő, Kovács Béla mentelmi jogát. A gyanú szerint Kovács kémtevékenységet folytathatott Brüsszelben, Oroszország megbízásából. Maga az érintett még aznap sajtótájékoztatón bizonygatta, hogy

„Soha nem voltam sem magyar, sem külföldi titkosszolgálatnak sem a tagja, soha nem is működtem velük együtt és megkeresés sem érkezett”
Bár a Jobbik elnöke szerint sem kém Kovács, és nem is áll kapcsolatban a titkosszolgálatokkal, Vona Gábor azért még pénteken megígérte, hogy részt vesz az időközben összehívott nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatáson. Az már kiderült, hogy nem Kovács lehet az egyetlen az EP-ben, akit az oroszok behálózhattak; a lett Tatjana Zdanoka ellen már korábban vizsgálatot kezdeményeztek. Megszólalt az ügyben Orbán Viktor miniszterelnök is, aki „eleget tud” Kovács ügyéről és az a véleménye, hogy a „kémkedés hazaárulás”. Ebben a cikkben összeszedtük, mit remélhet egy kém az EP-ben.