Üzent a kettős lábszártörése után a ManUnited védője

Fotó: AFP / JOHN THYS

-

Kettős lábszártörést szenvedett Luke Shaw, a Manchester United focistája a PSV Eindhoven elleni keddi Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Az elkötvető, Hector Moreno még lapot sem kapott, viszont nyilvánosan is bocsánatot kért a tettéért.


A húszéves angol válogatott védőt az első félidőben nyolcperces ápolást követően oxigénmaszkkal, hordágyon vitték le a pályáról a hollandiai mérkőzésen, melyet a hazai csapat 2-1-re nyert meg.

Szörnyű, ez csúnya sérülés – kommentálta az esetet a találkozó után megindultan Louis van Gaal, a manchesteri csapat vezetőedzője. – Nem tudtam beszélni vele a szünetben, mert még az öltözőben is rajta volt az oxigénmaszk, és sírt. Az is rémes, hogy a fiú túltette magát egy nehéz szezonon, miután 18 évesen a Manchester Unitedhez került, majd most formába lendült, erre ez történik.”

Az edző nem tudta pontosan megmondani, meddig tart majd a felépülés: „Kettős törésről van szó, ez akár hat hónap is lehet, attól függ, milyen ütemben gyógyul majd. A BL csoportkörében biztosan nem játszhat már, de remélem, a szezon második felében igen.”

Shaw jobb lába a 15. percben sérült meg, amikor Hector Moreno szerelte őt. Később Moreno szerezte a PSV egyenlítő gólját. A MU-drukkerek válogatott szitkokat szórtak a mexikói játékosra, akinek meglepő módon Nicola Rizzoli játékvezető semmilyen lapot nem adott, és büntetőt sem fújt ellene, mi több, az UEFA a meccs emberének választotta.Mindenkit elszomorít, ha egy játékos ilyen sérülést szenved, de soha nem az a szándék, hogy ártsunk az ellenfelünknek” – tette hozzá Philip Cocu, a hazaiak edzője.

Maga a játékos utóbb a Twitteren megköszönte a szurkolók jó kívánságait, és azt üzente, bár most nagyon rossz állapotban van, felépülése után megerősödve tér majd vissza.

Különös módon a tavaly nyári vébén Moreno is eltörte a lábát, éppen a Van Gaal-vezette holland válogatott ellen.


Moreno utólag azért volt annyira sportszerű – nyilván, ő is emlékszik még arra, hogy milyen egy ennyire súlyos sérülést elszenvedni – hogy elnézést kért a történtekért.

„Nem tudom, hogy mi történt, nem emlékszem arra a pillanatra – idézi a Telegraph című angol lap online kiadása a mexikói játékost. – De nagyon bánt, hogy miattam történt ez a sérülés. Tényleg nagyon-nagyon sajnálom.”
Az már kevésbé érthető, hogy Moreno ezek után mitől érzi úgy, hogy a szerelési kísérlete szabályos akció volt.
„Úgy gondolom, nem volt szabálytalanság, egyértelműen a labdára mentem. De ebben a helyzetben nem is igazán érdekel, hogy szabályos volt-e vagy sem, mert nagyon bánt a dolog, és együtt érzek Luke-kal és a családjával. Remélem, hogy minél előbb vissza fog térni a pályára.”