Úton van a hideg

Fotó: MTI / Varga György

-

Közlekedni rémálom lesz a köd miatt.


Szombaton az ország nagy részén borult, párás, néhol tartósan ködös időre számíthatunk a Köpönyeg előrejelzése szerint. Délután a Dunántúl nyugati, északnyugati részén megélénkülhet a délies szél, ezért itt néhol előbukkanhat a nap. Reggelre 1 és 6 fok közé süllyed a hőmérséklet, míg a csúcsérték 5 és 10 fok között alakul. Nem lesz fronthatás. A közlekedés feltételei rosszak lesznek, több helyen a sűrű köd miatt kell nagyobb követési távolságot tartani.

Vasárnap folytatódik a borús, szürke, kora télies idő. Eső, vagy hó nem fog esni, de szitálás, ködszitálás bárhol kialakulhat. +7 fok körül alakul a legmelegebb órák hőmérséklete.

A hétfő nem hoz lényeges változást az időjárásban: tartósan felhős, párás időre van kilátás. Több helyen sűrű köd jelenik meg. Reggel 0 és 6, délután 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Jövő héten végig maradhat a párás, borult időjárás. A hőmérséklet fokozatosan, napról-napra csökkenhet: délutánonként már csak 3 és 9 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők, míg reggelente ismét megjelennek a gyenge fagyok.